Eleiko utökar Prestera-systemet – skapar nya möjligheter för styrketräning

Eleiko Prestera

Eleiko lanserar en utökning av sitt Prestera System med ett komplett utbud av riggar.

Prestera Strength System tillämpar Eleikos 60-åriga styrkexpertis genom att sammanföra olika träningsmetoder – från fria vikter till kroppsvikt- och kabelträning – till ett komplett system.

Prestera introducerar nya distinkta konfigurationsalternativ som suddar ut gränserna mellan traditionella rack, riggar och kabelmaskiner och möjliggör maximal yteffektivitet.

“Prestera-systemet anpassar sig till dagens träningsbehov, oavsett om det gäller en performance-anläggning eller ett kommersiellt gym, och sätter lyftaren i centrum för den ultimata träningsupplevelsen”, säger Erik Blomberg, CEO, Eleiko.

Effektiviserar

Att kombinera olika träningsmetoder till en lösning hjälper till att skapa dynamiska träningsmiljöer och ett effektivt anläggningsflöde. Smarta förvaringslösningar håller fria vikter, tillbehör och accessoarer inom räckhåll för lyftaren, för effektivare träningspass och en positiv upplevelse.

”Att bygga styrka är essentiellt för såväl professionella idrottare som träningsentusiaster. Genom vårt modulära Prestera-system skapar vi möjligheter att bygga unika träningslösningar anpassat efter varje anläggnings förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa attraktiva och effektiva träningslösningar som stödjer varje atlets behov och målsättningar”, säger Oskar Ragvald, Director of Sales Operations, Eleiko.

Öppnar upp för nya möjligheter

Prestera Strength System är utmärkande med sin modulära konstruktion där geometri, designspråk och ramverk genomsyras i hela systemet, från racks till riggar. Trots att det är modulärt så framstår Prestera som sammanhängande med en inbjudande design optimerad för lyftning.

Nya ramverksdelar utökar möjligheterna till att skapa distinkta och yteffektiva designlösningar. Vinklade eller raka crossbars monteras på toppen av riggbenen för en stilren och robust design. Nya 45-gradersfästen ändrar riggens riktning för att stödja nya konfigurationer, medan rostfria benalternativ erbjuder precision vid höjdjusteringar och exceptionell hållbarhet.

Genom att integrera Prestera Cable Attachment i riggkonfigurationen skapar Eleiko nya dimensioner av träning och planlösningar. Tillbehörs- och förvaringssortimentet fungerar i alla Prestera-riggar, racks och hybriddesigner vilket gör att dessa element kan flyttas runt och anpassas efter den tränandes behov.

Läs mer om Prestera Strength System här.