Core Health & Fitness köper upp streamingtjänsten Wexer

Core Health & Fitness LLC har förvärvat Wexer Holding LLC som skapar digitala hälso- och träningstjänster.

Core Health & Fitness är ett portföljbolag ägt av det USA-baserade investeringsbolaget Gainline Capital Partners LP och äger varumärkena StairMaster, Schwinn, Nautilus, Star Trac och Throwdown.

Affären kommer att ge Wexer finansiell kapacitet för att skala sin verksamhet – inkluderande förvärv för att konsolidera den digitala fitnessmarknaden – och driva digital adoption över den globala hälsoklubbsektorn, enligt pressmeddelandet.

– ”Post-covid kommer kommersiella kunder som gym lägga ett ökat fokus på uppkopplad träning”, kommenterar Core Healths President Jason Leone.

– ”Även om många konsumenter återvänder till träning på anläggning, förväntar de sig att kunna fortsätta komplettera live-passen med onlineträning, vilket understryker vikten av att kunna leverera en omni-upplevelse”, fortsätter Leone.

Wexers VD Paul Bowman kallar förvärvet för ett momentalt steg för företaget:

–”Det ger Wexer stödet, kapitalet och distributionen som behövs för att skala verksamheten och accelerera mot uppdraget att hybridisera träningsbranschen.”

Bowman fortsätter:

– ”Möjligheten att arbeta nära Core Health & Fitness, att samarbeta över deras portfölj av globalt starka varumärken för att bygga ett ännu mer mångfacetterat digitalt ekosystem, är en annan stor fördel med denna affär. Vi är glada över våra nya ägare och upprymda över dess påverkan inte bara för Wexer, utan för branschen som helhet.”