Polar lanserar träningsklockan Unite

Klockan erbjuder personliga träningspass, vägledning kring välbefinnande, GPS-funktionalitet och en verktygslåda med funktioner utformade för att göra det enkelt för användare att röra på sig.

En daglig träningsguide som levererar on-demand-träning är en av produktens viktigaste funktioner. FitSpark tar hänsyn till användarens sömn, återhämtning, träningsnivå och träningshistorik för att rekommendera skräddarsydda träningspass varje dag. Den ger även animerade instruktioner med vägledning kring styrke-, konditions- och annan träning. Tidtagare, instruktioner och vibrationer guidar användaren genom själva träningspassen.

Klockan tillhandahåller också träningsstatistik i realtid, och efter träningspasset får användaren insikt i hur mycket tid som spenderats i varje hjärtfrekvenszon, hur många kalorier som förbränts och hur stor ansträngning träningen satt på användarens hjärt-kärlsystem.

Insikt i sömn och återhämtning är en del av konceptet, vilket visar hur väl användaren sov och hur väl deras autonoma nervsystem återhämtade sig från föregående dags ansträngningar.

Batteriet erbjuder upp till fyra dagar i klockläge med kontinuerlig pulsspårning och upp till 50 timmar i träningsläge med ansluten GPS.