Eleiko designar om sin certifierade IWF Plate Collection

Eleiko, den globala ledaren inom certifierad styrkeutrustning och partner till International Weightlifting Federation sedan 1969, introducerar en ny IWF Plate Collection som inkluderar omgjorda Eleiko IWF Competition Plates och Training Plates. 

Eleiko IWF Competition och Training Plates sätter nya standarder för prestation och hållbarhet. De är med noggrannhet tillverkade i Halmstad med deras snävaste toleranser hittills och har en ny patenterad design som fördelar slagkraft och precisionskonstruerade förzinkade nav av stål. Viktskivorna har en tunnare profil för att möjliggöra tyngre lyft och som gör de mer anpassningsbara. Det går nu även att skräddarsy viktskivorna med egen design för en anläggning som sticker ut utöver det vanliga.

– ”Vi är mycket engagerade i fortsatt innovation och att leverera hållbar utrustning i toppkvalité”, säger Erik Blomberg, CEO Eleiko.

– ”Produktens livslängd och hållbarhet är centrala delar i vår utvecklingsfilosofi. Genom att ompröva konstruktionen av våra tyngdlyftningsskivor har vi nått en ny nivå av hållbarhet”, fortsätter Blomberg.

Björn Welde, Product Development Manager på Eleiko:

– ”Vi testar våra viktplattor i en specialbyggd maskin som är designad för att belasta och skada viktskivorna så snabbt som möjligt. Med den nya designen uppnådde vi 100 000 fall utan funktionsskador, vilket är 20 gånger mer än vår föregående viktskiva. Vi är så pass säkra på den nya patenterade designen att vi har fördubblat garantin till branschledande 10 år.”

En tunnare profil hjälper atleter att sätta nya rekord – den slimmade designen gör att man kan lasta på fler vikter på hylsan, vilket möjliggör +20 kg utöver nuvarande världsrekord. Viktskivan har även en ökad kantradie som förenklar hanteringen och gör det lättare plocka upp den från plattformen.

Det är inte bara Eleiko IWF Competition och Training Plates som har ny design, Eleiko IWF Change Plates i både friction grip och standard har även uppdaterats. Eleiko IWF Change Plates är certifierade och kalibrerade för att slå rekord. De gummibelagda viktskivorna kommer i den olympiska färgskalan med upphöjda kanter för enklare hantering och en tight, säker passform som tar mindre plats när de lastas på stången.

IWF Competition och Training Plates har en slät yta som kan skräddarsys med vald design för tävling- och träningsanläggningar. Tryckprocessen är uppdaterad och har förbättrad hållbarhet och grafik. IWF Plates i full-size kan skräddarsys med tryck på gummit eller dekaler på navet. Change Plates kan skräddarsys med dekaler.