Peloton ger sin in i stryketräning med AI-boostade Peloton Guide

Peloton ger sig in i styrketräningsområdet med sin senaste produkt, Peloton Guide, en TV-ansluten kamera som kan visa träningspass och läsa av dina rörelser i realtid för att se till att användaren rör sig korrekt.

Peloton Guide är också företagets billigaste produkt hittills, beräknad att kosta 495 USD vid lanseringen inom kort, för ett paket som inkluderar Guide-kameran, företagets nyligen uppdaterade Peloton Heart Rate Band och en fjärrkontroll. Användarna behöver förse sig med träningsutrustning som vikter eller motståndsband på egen hand.

Dessutom kommer Guide-ägare att behöva ett medlemskap som kostar 12,99 USD per månad för att använda tjänsten.

Tekniskt sett har Peloton redan erbjudit styrketräningsklasser ett tag nu (den roterande skärmen på Peloton Bike Plus är till och med utformad för att underlätta just detta). Men Peloton Guide syftar till att ge en mer omfattande upplevelse genom att erbjuda vad företaget kallar ”Self Mode”, som använder guidens inbyggda kamera för att läsa av användarnas rörelser och visa träningspasset på skärmen tillsammans med instruktörerna.

Förutom kameran för att läsa av rörelser, har Guide också en inbyggd mikrofon, så att användarna kan spela, pausa, spola tillbaka eller snabbspola framåt genom ett pass utan att behöva lägga ner sina vikter eller stoppa upp i träningen.

Med alla smarta enheter som har en mikrofon och en kamera dyker det såklart upp uppenbara frågor om integritet. Peloton lovar att kunderna kommer att kunna styra enheten fullt ut med ett integrerat kameraskydd när du inte använder det och en fysisk omkopplare för att inaktivera mikrofonen.

Till att börja med kommer Guide endast erbjuda styrkefokuserade klasser (både kroppsvikts och med vikter), samtidigt menar Peloton att man planerar att lägga till stöd för fler träningstyper över tid.

Förutom Guide lanserar Peloton även en ny pulsmätare (som kommer att inkluderas vid alla Guide-köp). Den uppdaterade mätaren är i form av ett armband, istället för ett bröstband, och har integrerade lysdioder så att du lättare kan kontrollera din puls med en snabb blick.

Peloton Guide kommer att lanseras i USA och Kanada i början av 2022 och i Storbritannien, Australien och Tyskland under årets gång.