Tips från Eleiko: Skapa en optimal plats för träning

Människor har olika typer av mål som kräver olika träningsstilar med preferenser för olika typer av lyftning. För att skapa den ultimata lyftarupplevelsen är det viktigt att ha rätt utrustning för att tillgodose dina behov.

Varje typ av lyft kräver specifik utrustning. Vid skapandet av en träningsyta rekommenderar vi att utgå från vilken typ av träning som ska utföras — tyngdlyftning, styrkelyft eller hybridträning — och låta det styra valet av utrustning och inredning. Eleiko tillverkar ett brett utbud av utrustning, där var och en är designad, konstruerad och kalibrerad för ett specifikt ändamål, från tävling till
träning eller teknik. 

Om tyngdlyftning är din huvudsakliga typ av träning så rekommenderar vi Eleiko Performance Weightlifting Bar och Eleiko Sport Training Plates, båda designade för explosiva olympiska lyft. Stången har nållager för optimal rotation och kombinerar styrka och flexibilitet för att uppnå den perfekta känslan i lyften. Eleiko Sport Training Plates är hållbara och mångsidiga, designade för att klara av att släppas i golvet vid tyngdlyftning.

Styrkelyft fokuserar på tre primära lyft: bänkpress, knäböj och marklyft. Utrustningen för styrkelyft är designad för att vara stummare, stabilare och är anpassad för ett lägre tempo med tyngre belastning. Den ökade diametern på 29 mm gör greppet på Performance Powerlifting Bar styvare än våra tynglyftningsstänger och har en mer aggressiv lättring för bättre grepp vid tyngre lyft. Viktskivorna för styrkelyft är designade med en tunnare profil så att mer vikt kan få plats på stången.

För hybridträning där många olika typer av lyft utförs är flexibilitet av största vikt. Vi rekommenderar då en av våra hybridstänger tillsammans med XF Bumpers. 

Vår Eleiko XF Bar har mild lättring, dubbla ringmarkeringar och en kombination av nållager och bussningar som gör den idealisk för funktionell fitness och hybridträning. Våra robusta XF Bumper Plates är byggda för en livstid av lyft och är tillverkade av kvalitetsmaterial med en tjockare profil som fördelar slagkraften när de släpps i golvet, de är även lämpade för användning utomhus. 

Låt Eleikos experter hjälpa dig

Vår mångsidiga portfölj av beprövade styrkeprodukter och årtionden av erfarenhet av att utrusta världens ledande träningsanläggningar säkerställer att vi kan hjälpa dig att förverkliga din vision.  

Lär dig mer om våra skivstänger på vår hemsida eller kontakta oss för hjälp att välja vilken skivstång som passar dina behov bäst. Kontaktuppgifter hittar du här.