Nike öppnar egna träningsstudios

Bildkälla: Nike

Nike tar rygg på den växande trenden med boutique- och gruppträning och meddelar nu öppnandet av Nike Studios. Den första studion kommer att öppna i år i Los Angeles (West Hollywood), med ytterligare platser planerade i LA och andra delar av USA.

I samarbete med FitLab kommer Nike Studios att erbjuda ett nätverk av boutique-träningsstudios, inklusive Nike Training Studios och Nike Running Studios, som kommer erbjuda funktionell träning och uthållighetspass.

Nike Training och Running Studios träningspass är utformade för att medlemmarna ska kunna träna i sin egen takt och inkluderar alla fitnessnivåer.

Träningspassen erbjuder ett schema som roterar mellan tre olika träningsformer: Impactor, Ignition och Inferno. Impactor fokuserar på dynamiska övningar, inklusive marklyft och bänkpress, medan Ignition inkluderar knäböj och utfallssteg. Inferno innehåller konditionsträning och fokuserar på bålstabilitet.

Varje träningspass använder en mix av vikter, sandsäckar, kettlebells, slädar och plyometrisk träning med periodiserade träningsblock.

Bildkälla: Nike

Kombineras med digital del

Det nya konceptet kommer också att använda en träningsapp för träning hemma och inkludera roliga och motiverande sociala träningsaktiviteter, så att medlemmarna kan skapa en känsla av gemenskap.

För 99 dollar per månad erbjuds ”founding members” ett obegränsat antal pass per månad. Grundmedlemmarna kommer också att få ett särskilt paket med en t-shirt för deras hemmastudio, ett Nike-presentkort värt $25, en väska och en vattenflaska.

Öppnandet av Nike Studios sammanfaller med Nikes fortsatta satsning på fitness och hälsa. I juni introducerade Nike ”Well Collective,” ett initiativ som syftar till att stödja hälsorelaterade resor för alla och som inspirerats av insikter från kvinnor. Som en del av lanseringen av Well Collective meddelade Nike att de kommer att anställa 1 000 globala fitnessinstruktörer för att bidra med sin expertis inom holistisk träning.