Precor lanserar distributionsavdelning – Stages Cycling första märket på plats

Precor har tecknat ett globalt distributionsavtal med Stages Cycling, tillverkare av kommersiella inomhuscyklar, effektmätare och cykeldatorer.

Det strategiska partnerskapet innebär att Precor blir global återförsäljare av Stages Cyclings kommersiella produktlinjer och kommer att dra nytta av Precors befintliga försäljnings-, service- och distributionsnätverk i över 100 länder.

Det antas att Precor planerar att utöka sin marknadsföring av produkter från andra leverantörer och ta in ytterligare varumärken.

Precor är ett helägt dotterbolag till Peloton och bytte tillfälligt namn till Peloton Commercial, men beslutet om namnbytet har nu ändrats och varumärket har återgått till sitt ursprungliga namn.

Var på väg att säljas

Peloton har bekräftat att man ett tag övervägde att sälja Precor, men nu arbetar de istället för att bygga värde i verksamheten – en strategi som Stages-avtalet är en del av.

Stages Cyclings produkter inkluderar modellerna Stages SC3 och SC2, som har blivit populära inom sektorn för exklusiva cykelstudios.

Utöver detta erbjuder Stages Studio molnbaserad dataanalys, gruppdisplay och ”motiverande upplevelser för inomhusträning”.

Dustin Grosz, VD för Precor, säger:

”Stages Cycling är en global ledare inom cykelbranschen med produkter som används av professionella cyklister och cykelstudios över hela världen. Vi är glada att kunna erbjuda deras innovativa cykelprodukter till våra kunder, som söker utrustning som stöds av service och support från en partner de litar på.”

Sverige undantaget

I Sverige representeras Stages alltjämt av Kraftmark.