Valdemar Fredriksson går ihop med Gymleco för att satsa på egen tränarverksamhet i Hollywood

Valdemar Fredriksson Foto: Yoye Lapogian

Valdemar Fredriksson från Stockholm, flyttade till Los Angeles för att satsa på sin tränarkarriär. Nyligen öppnade han sin egna studio i Hollywood Hills. Till sitt stöd har han tagit in den svenska gymutrustningsleverantören Gymleco som utrustat studion. Vi träffade Valdemar för att stämma av läget i Los Angeles.

Hur har din resa som tränare varit fram till idag?

För drygt 10 år sedan fattade jag ett avgörande beslut – jag slutade helt att dricka alkohol. Jag ville utnyttja min tid på ett mer utvecklande sätt. Valet föll på träning och jag hittade snabbt en tillhörighet på gymmet. Mitt intresse för hälsa, träning och rörelse blev bara större och jag började gå olika utbildningar.  I början var det mest för min egen skull, jag ville ha en stabil grund att stå på när det gäller hälsa, träning och rörelse. Ju mer jag lärde mig, desto mer ville jag dela med mig till andra, så jag började träna andra i grupp och individuellt. Nu har jag lagt på ytterligare en dimension och lagt själva coachningen i fokus. Det är en sån kick för mig att se mina klienter lyckas och dela deras glädje.

Hur hamnade du i Los Angeles?

 – Jag fick möjligheten att bli Icona Pops privata tränare när de flyttade till LA. Det var helt enkelt ”an offer you can’t refuse”.

Är det någon skillnad på livet som tränare i LA, jämfört med hemma i Sverige?

Syftet med VARFÖR man tränar är mkt detsamma – hälsa och att man helt enkelt vill vara snygg naken J. Den stora skillnaden är att i LA så vågar man vara tydlig med det sistnämnda.

Hur växte idén fram kring att ha en träningsstudio i hemmet?

Vi bor helt fantastiskt och redan när vi flyttade hit såg jag möjligheten att ha en studio här. Så i samband med att vi renoverade poolområdet planerade jag för ett gym.

Foto: Yoye Lapogian

Vad är viktigt för dig när det kommer till val av träningsutrustning?

Kvalitet och bra /smart funktion är nummer ett och så ska den vara snyggt såklart! Svart pulverlack är svårslaget. Gymlecos utrustning bockar helt klart av alla dessa punkter.

Har du några intressanta spaningar kring träning, hälsa och kost som du snappat upp i Los Angeles?

Här finns verkligen ALLT! Just nu är träningsformen Cardio-Box otroligt stor, det finns på nästan alla studios i LA. Upplägget är att du går 10 rundor boxning a 3 min, mot antingen boxningssäck eller med en tränare som håller i mitsar. På så sätt får du en svettig  och rolig workout, samt posera coolt med handskar utan att behöva få ett enda slag mot ansiktet.

Något mer?

Inom kost så har CBD (cannabidiol) varit de stora efter Bulletproof-produkterna. Jag följer utvecklingen med spänning.

Valdemar på Gymleco Air Bike
Foto: Yoye Lapogian

Intressanta spaningar, tack så mycket för pratstunden!

Tack själv!

Utrustningen i VFCT Studio (i urval), allt från Gymleco: Gymleco Air Bike, Glute Ham Raise, Pushup Stand, Brutal Bench, Adjustable Gym Bench, Half Rack, Prawler Sled, Dumbbell Rack, Hex Bar, Gymleco Olympic Bar, (20 kg & 15 kg), Bar Rack (5 bars), Parallel Cable 90 degrees, Gymleco bumper Plates, Gymleco Dumbbells, Strength Bands, Mini Bands, Wooden Plyo Box.

Följ Valdemar på Instagram: @valdemarfredriksson

Fotograf: @yoyelapogian

Följ