Eleiko tar hem jätteavtal med det Danska Försvaret

Efter en gedigen upphandlingsprocess och produktutvärdering har Eleiko återigen blivit vald av det Danska försvaret (DALO – Defense Acquisition and Logistics Organisation) som totalleverantör och utökar sitt partnerskap för att leverera ett brett utbud av 200 olika träningsprodukter och precisionsanpassad styrkeutrustning.

Avtalet inkluderar också Precors styrke-och cardiomaskiner samt containergym för alla anläggningar, baser och marinfartyg de kommande fyra åren.

Det fyraåriga kontraktet har ett maxvärde på 60 miljoner danska kronor och kan komma bli det största enskilda kontraktet inom den danska fitnessbranschen. Sedan 2009 har Eleiko varit totalleverantör till det Danska Försvaret och upplevt ett ökat behov att stödja de tusentals tjänstgörandes träning för förbättrat fysiskt välmående. Både till de danska och internationella baserna.

“Vi är stolta, exalterade och ödmjuka över att ha blvit tilldelade detta kontrakt med det Danska Försvaret. Vi ser verkligen fram emot att kunna hjälpa till med att uppdatera deras anläggningar och förse deras inhemska faciliteter, baser och NATO-övningar med högkvalitetsutrustning”, säger Mads Østergaard, Eleiko Danmark landschef.

Bildkälla: Eleiko

”Våra pågående samarbeten med militären är mycket betydelsefullt för Eleiko och vi strävar ständigt efter att utveckla kvalitetsprodukter som är utformade och testade för att säkerställa att de uppfyller behoven på den taktiska marknaden, ett segment som är nära förknippat med Eleikos rötter inom prestation”, avslutar Mads.

”Precor är glada över att stödja Eleiko i deras fortsatta partnerskap med den danska försvarsmakten. Vi har ett mycket nära samarbete med Eleiko, som presenterar Precor Brand i denna region. Våra exportpartners fortsätter att vara den viktigaste delen av vår verksamhet och vi ser fram emot att hjälpa Eleiko i deras uppgift att leverera i detta kontrakt under de kommande fyra åren”, berättar Tracy Mccurtin, Precor EMEA Partner och Account Manager.