Wellness Studio optimerar träningsresan för nya kunder med Biocircuit

Alla träningsanläggningar vill se sina medlemmar lyckas nå sina träningsmål. Men vad ska man göra för att först och främst få nya medlemmar att komma igång med träningen? För Wellness Studio var svaret Biocircuit.

Denna artikel är skriven i samarbete med Qicraft | Technogym

Biocircuit är idag det första steget för träningskedjans nya medlemmar. Med hjälp av konceptet säkerställer Wellness Studio att medlemmarna får en effektiv och personligt anpassad start på sin träningsresa. Det här har lett till att nya medlemmar i högre grad både stannar kvar som medlemmar och lyckas nå sina träningsmål.

Om Wellness studio

Wellness Studio är en träningskedja som idag består av 30 anläggningar i södra Sverige. Anläggningarna erbjuder allt från styrke- och konditionsträning till gruppträning i olika former. Wellness Studio fokuserar på hög service och hög kvalitet på både träningsutrustning och lokaler.

Dessutom är det viktigt för kedjan att kunna erbjuda medlemmarna en uppkopplad träning. Kvaliteten tillsammans med att kunna erbjuda medlemmarna en digital smidig träning, där allt hänger ihop, gjorde att valet av utrustning och digitala tjänster föll på Technogym.

Flera av Wellness Studios anläggningar erbjuder Biocircuit-konceptet. Konceptet kan beskrivas som en automatisk cirkelträning där maskinerna helt anpassar sig efter den person som använder dem. Wellness studio har som mål att medlemmarna ska komma i gång med träningen och känna sig väl omhändertagna från allra första start. En uppgift som Biocircuit hjälper till att lösa.

“Fördelarna med Biocircuit är att det är enkelt det är tidseffektivt och alla kan använda den”, säger Kajsa Karlsson, platschef och personlig tränare Wellness Studio Karlskrona.

Effektiv cirkelträning med stor variation

I Biocircut finns det olika program att välja bland beroende på vilket träningsmål användaren har. Detta gör att Biocircuit kan anpassas för varje enskild individ.

Programmen fokuserar på olika mål så som viktnedgång, muskelstyrka eller rörlighet. Första gången en person ska använda Biocircuit får hen hjälp med att göra inställningarna av en personlig tränare.

Där går de igenom träningsmål, väljer program utefter det, och gör alla inställningar av de olika maskinerna. Nästa gång medlemmen kommer till Biocircuit behöver den bara logga in, och köra i gång. Alla inställningar finns sparade och maskinerna anpassar sig automatiskt. Genom att all träningsdata sparas kan både medlemmen och PT dessutom följa träningsutvecklingen.