Jens Danerhall ny sverigechef för Actic

Jens Danerhall, Country Manager Actic Sverige

Actic meddelade för en kort tid sedan att man avser genomföra en omorganisation för att få till en organisation som bättre stöttar företagets olika lokala marknadsförutsättningar. Nu meddelas att Jens Danerhall axlar rollen som Country Manager för den svenska verksamheten.

– ”Jag är verkligen glad att Jens tackat ja till rollen som Country Manager Sverige och jag ser fram emot vårt samarbete och att se resultaten av den kraft vi nu samlar för att bygga vår drift och vår verksamhet framåt”, berättar Anna Eskhult, Tf VD Actic.

Jens Danerhall är utbildad civilekonom och har haft en lång karriär på H&M i olika roller inom försäljning, controlling och affärsutveckling. Sedan 2020 har Jens arbetat i rollen som Head of Business Development & Customer Insight på Actic.

– “Jag är otroligt motiverad att ta mig an denna roll där jag får möjligheten att, tillsammans med Team Actic, bygga ett starkt och lokalanpassat Actic Sverige. Jag ser stora fördelar med den nya landsbaserade organisationen och in i den tar jag med mig mina erfarenheter om hur vi med tydligt koncept, kundfokus och datadrivna verktyg kan skapa en drift i världsklass. Tillsammans med emissionen och ett ökat fokus på att stärka våra gym ser jag stora möjligheter att öka vår konkurrenskraft framåt”, säger Jens Danerhall, blivande Country Manager Sverige.

Den ny organisationen planeras träda i kraft den 1:a april och i samband med detta tillträder Jens sin nya roll som Country Manager.

  • Country Manager för Norge är, sedan februari i år, Leif Nilsen
  • Tf Country Manager för Actic Tyskland är, sedan december 2021, Martin Arent
  • Tf VD för Actic Group är fortsatt Anna Eskhult.
  • Arbetande styrelseordförande är, sedan februari i år, Olav Thorstad