Fightbox förvärvar Vici Athletics

Foto: Vici Athletics

Nu står det klart att boutique-aktören Fightbox förvärvärvar Vici Athletics på Kungsholmen i Stockholm.

– Vi är extremt glada för detta förvärv som vi jobbat på under en en tid. Att stärka och bredda varumärket genom att ta över Vici ger oss tillgång till en av de coolaste lokalerna i Stockholm och några av de kompetentaste instruktörerna, säger André Bånghäll från Fightbox och fortsätter:

– Lokalen som en gång i tiden varit en nattklubb öppnar dörrar vi aldrig tidigare fått jobba med, stora ytor och enorm potential för oss som boutique gym. Att skapa närvaro på Kungsholmen/Vasastan är en pusselbit vi letat efter sedan 2017 och nu klaffade allt 7 år senare.

Foto: Vici Athletics

Om utmaningarna på boutiquemarknaden säger Bånghäll:

– Vi tror att Boutique, som många andra, kommer ha tuffa tider framöver och därför ser vi en stor potential i att skapa mervärde runtom bara klasserna. Vi tror att Boutique-gym kommer behöva fler än ett ben att stå på när det blåser och därför blir just detta projekt otroligt intressant. Vi vill inte bli en ytterligare ”location” i Stockholm utan bli destination för både träningsentusiaster som träningsföraktare. En mötesplats som sträcker sig utanför bara träning.

Foto: Vici Athletics

Vici Athletics grundare och tidigare ägare Erik Gustavsson:

– Jag är verkligen imponerad av Fightboxägarnas resa och otroliga driv. De brinner verkligen för sina anläggningar och sitt koncept. De är otroligt duktiga på att skapa unika och häftiga koncept. Jag kommer att se till att Vici lämnas över på ett bra sätt, och de kommer att driva vidare anläggningen som tidigare och göra förbättringar stegvis.

Vici Athletics fortsätter under sitt befintliga namn och varumärke även efter uppköpet

Lyssna på André Bånghäll i Sweaty Business podcast #133

Lyssna in på ett samtal med André Bånghäll kring Fightbox, boutiquemarknaden, medlemskap, prissättning, att bygga en stark community, trendspaningar och mycket annat.

Lyssna här

Sweaty Business podcast hittar du där poddar finns, på Spotify eller här.