Boosta din lönsamhet i PT-verksamheten – Öka din timdebitering med 100%

Annons: STAC

”Vi kan inte ta mer betalt, kunderna vill inte betala!
Det är speciellt här i Värnamo, hård 
konkurrens och vi kan inte ta en högre timdebitering!
Vi har precis fått en ny konkurrent så vi var tvungna att sänka priserna för att ha en chans!”

Vi hör ofta att PT-verksamheten inte är lönsam, både hos enskilda gym och stora kedjor, det spelar ingen roll om vi pratar med anläggningar i Kinna, Stockholm eller Umeå.
Kan tyckas märkligt att det inte händer något nytt i denna annars så innovativa bransch. Vi kommer på alla upptänkliga former av pass, utrustning och olika typer av lopp, finns nästan ingen gräns. Men när det gäller hur vi tar betalt, marknadsför oss och agerar gentemot våra kunder är vi fortfarande kvar på 80-talet.
Undantaget är att många tjänster nu finns digitalt och där händer det en hel del som gör att vi måste rycka upp oss omgående!

Precis som i många andra branscher så har digitaliseringen börjat skörda sina offer på olika
sätt. Både genom att det erbjuds många olika former av träning direkt hem i vardagsrummet som tidigare endast erbjöds på gymmen, och att gymkunder numera kan ha en massa kunskap som inhämtats från olika forum och googlats fram som dagens personliga tränare faktiskt inte har koll på. Konkurrens på ett helt nytt sätt, från alla håll, samtidigt.

Jag antar att anledningen till att du ville bli PT från början hade att göra med att du verkligen är intresserad av att hjälpa andra träna på ett bättre sätt, nå sina mål, förverkliga sina drömmar och utvecklas?
De flesta började i alla fall av den anledningen men vad hände?

Enligt många personliga tränare vi har pratat med, ca 200 st, så blev arbetet mycket mer standardiserat än vad man trodde från början. Tiden räcker inte till för att göra personliga upplägg och man känner sig lite osäker på vad man kan rekommendera till sin kund.
De flesta PT-utbildningar lär ut övningar, anatomi och utrustning men väldigt lite om hur man faktiskt anpassar program individuellt. Vad är det som avgör hur snabbt man kan utvecklas och vad individen klarar av för typ av träning? Hur kan jag bevisa att det går framåt om jag inte har koll på nuläget?

Det är många frågor som de flesta känner en osäkerhet inför. Många känner igen sig i att man chansar ganska mycket. Det känns inte bra i det långa loppet och det påverkar också hur man kan ta betalt. Det blir en nedåtgående spiral och till slut håller det inte längre. Det är också en stark faktor till att så många utbildade PT inte arbetar som just PT. Det är ju väldigt synd när det finns så många som har behov av att bli hjälpta (kommer att bli ännu fler på sikt) och som med rätt motivering är beredda att betala nästan hur mycket som helst för att lyckas. Vi vet och de allra flesta som arbetar med STAC Processen vet.

Vad kan man göra åt detta då?
På STAC har vi utvecklat något som vi kallar STAC Processen. Den innebär att vi med en
strukturerad process utbildar våra tränare att göra en screening för att få fram nuläget på sin kund. De får även hjälp med att rekommendera träningsupplägg för just den individen och lär sig hur man ska lägga upp en progression för att just den personen ska nå sina mål. Den här strukturerade processen gör att du får en helt annan typ av tjänst i din verksamhet, en screeningtjänst som du tar ca 1 200-1 600 kr/tim för. Lite annorlunda mot de vanliga 500-950 kr/tim som är ganska normalt för PT-timme, eller hur?

Hur kan vi ta dessa summor tänker du kanske nu?
Om du skulle kunna erbjuda helt individanpassade upplägg som garanterat balanserar upp kroppen, för att sedan optimera den exakt enligt individens önskemål, hur skulle det kännas då? Ganska bra, eller hur?

Hur går det till?

STAC har vi utifrån strukturerade STAC Processen tagit fram ett digitalt tränings-
och screeningverktyg (STAC PAD – Program Administration Design) som effektiviserar hela
ditt arbetssätt. Förutom att du kan göra individanpassade upplägg, kan du göra det mycket snabbare, enklare, kvalitetssäkrat med högre lönsamhet. Dessutom blir det enkelt att följa upp eftersom du har all screening -och programdesigndata lättåtkomlig på ditt STAC PAD-konto, enskilt för alla dina klienter.
Du vinner tid och kan dessutom ta bättre betalt. Antingen väljer du att arbeta färre timmar och tjäna samma summa, eller så kan du tjäna betydligt mer pengar.
Du väljer!

Delägare STAC – Cecilia Wulfing Dettner, Joakim Dettner, Anna Dettner

Kontakta oss direkt om du vill öka din lönsamhet och kunskap.