Adidas lanserar tröjor av återvunnen plast

I samband med Earth Day gör Adidas sitt för att rädda världshaven. Detta får effekt på Zlatan Ibrahimovic och de andra fotbollsspelarna i den amerikanska proffsfotbollsligan, MLS, som får bära med sig varumärkets miljösatsning ut på planen.

Earth Day äger rum den 22 april i år och är en temadag för att rikta ljuset mot världens miljöproblem. I år är fokuserar man på plastavfall och dess skadliga inverkan på land och hav. Inför nästa helg har Adidas teamat upp med Parley for Oceans – en kreativ kraft som arbetar med att skydda världshaven, rapporterar AdWeek.

Tröjorna, som är gjorda av återvunnen plast har tillverkats i begränsad upplaga och bärs av alla 23 lag i den amerikanska fotbollsligan MSL, där Zlatan Ibrahimovic sedan ett par veckor återfinns hos Los Angeles Galaxy.

Plasten i tröjorna kommer från sopor som har samlats från stränder och kustsamhällen och sedan omarbetats till tekniska fibrer vilka kan användas för kläder eller skor.

Parley for Oceans, Adidas och MLS samarbetade i mindre skala redan i samband med Earth Day 2017, i år innefattar samarbetet alla lag i ligan. Matcherna spelas under ”Earth Day weekend” den 20-22 april.

Adidas kommer även att utnyttja partnerskapet bland annat genom AR, QR-koder som kommer att användas för aktivering vid arenorna och en strandrengöring i Los Angeles.