Eleiko förlänger partnerskap med IPF

Eleiko meddelar att de skrivit på ett långsiktigt kontrakt med IPF (International Powerlifting Federation) som bekräftar engagemanget för sporten och styrkelyftsamhället.

Kontraktet kommer att löpa på i 8 år, från januari 2022 till december 2029, och utnämner Eleiko till ”Officiell IPF Presenting Partner” tillsammans med SBD Apparel. Detta innebär att alla IPF-världsmästerskap under denna tid kommer att ”presenteras av Eleiko och SBD”. Det innebär ett fortsatt samarbete med IPF, vilket kommer att lyfta sporten till nya nivåer.

Det huvudsakliga syftet med dessa partnerskap är att ge ytterligare stöd till IPF-regionerna och höja standarden över hela världen, säkerställa bra förvaltning och öka deltagandet hos idrottare. Det kommer att finnas mer support för tränarutbildningar och ungdomsutveckling inom IPF och på regional nivå. Avgörande är också att antidopingprogrammen stödjer initiativet för en ren sport och den innovation och tekniska utveckling som både Eleiko och SBD utmärker sig med. IPF kommer att samarbeta med båda parter för att förstärka styrkelyftsporten runt om i världen. Detta görs också för att utveckla en framtida strategi för hållbarhet inom sportens tävlingar, utrustning, utbildningar och aktiviteter för minskat koldioxidutsläpp.

Gaston Parage, IPF President:
– ”Historiska är det rätta ordet för att förklara vad avtalen med våra partners betyder för IPF. Med dessa långsiktiga partnerskap kommer IPF att ha möjlighet att planera aktiviteter och projekt på hög nivå i flera år framöver tillsammans med Eleiko och SBD. Med deras support ser framtiden för sporten väldigt ljus ut.”

Erik Blomberg, Eleiko CEO:

Erik Blomberg

– “Eleiko är glada över att stärka vårt partnerskap med IPF och styrkelyftsporten. Med vårt nya kontrakt som sträcker sig till 2029 säkerställer vi långsiktig support för utvecklingen av styrkelyft samtidigt som vi skapar en stark grund av innovation och samarbete. Eleiko har varit en stolt medlem av styrkelyftgemenskapen i många år och vi ser fram emot ett fortsatt partnerskap”.

Benjamin Banks, SBD CEO:
– ”Att stödja atleter och utvecklingen av styrkelyft har varit kärnan i vår verksamhet sedan start och vi är mycket glada över detta långsiktiga åtagande till IPF, vilket gör att vi kan samarbeta i större projekt och investeringar. Det har varit en utmanande tid för styrkelyftsporten och atleterna, men vi är spända på vad framtiden har att erbjuda och vi ser fram emot att göra ytterligare tillkännagivanden snart.”