Workout Åre slås samman med Sweaty Business

Brian van den Brink, Pernilla Gravenfors och Peter Boije

Idag har vi glädjen att meddela att eventet Workout Åre slår sig ihop med Sweaty Business i ett gemensamt bolag med ambitionen att både utveckla eventplattformen Workout Åre och verksamheten i Sweaty Business. Workout Åre kommer framöver gå in under Sweaty Business AB, men kommer fortsatt verka under befintligt varumärke.

Workout Åre köptes i slutet av 2018 av entreprenören Peter Boije, via sitt bolag Möringan AB, från grundarna och de tidigare ägarna Thomas & Marianne Berglöf och Therese Nordfeldt. Sweaty Business grundades 2017 av träningsbranschprofilen Brian van den Brink. Sweaty Business är Sveriges ledande nyhetsplattform för personer och organisationer som verkar i och kring träningsbranschen och består idag av webbsida, sociala mediekanaler och podcast.

– ”Denna sammanslagning gör att helt nya möjligheter öppnar sig för oss. Vi har nu möjligheterna att utveckla eventet till att växa i deltagarantal, men även addera nya tränings- och tävlingsupplevelser. I och med Sweaty Business räckvidd har vi unika möjligheter att nå ut till nya besökare och samarbetspartners. I och med eventets geografiska läge har vi både Sverige och Norge som målmarknader, redan idag är ca 35% av deltagarna ifrån Norge. Jag känner mig väldigt glad och nöjd med att vi nått fram till denna uppgörelse, säger Peter Boije, ägare av Möringan AB och Business Manager för Workout Åre.

– ”Det känns väldigt bra att ha hittat fram till denna lösning. För mig har det alltid varit ett naturligt steg i utvecklingen av Sweaty Business att kunna erbjuda konsumenter och yrkesverksamma i och kring träningsbranschen fysiska mötesplatser, som komplement till de digitala kanalerna. Det råder idag brist på kvalitativa träningsrelaterade events, särskilt sett till att hela marknaden för träning och fysisk aktivitet växer så det knakar. Workout Åre är det första steget i vad som är tänkt att bli flera events under Sweaty Business ”paraply”, säger Brian van den Brink, grundare av Sweaty Business.

Workout Åre kommer fortsatt arrangeras på Holiday Club Åre. Parterna har i dagarna enats om ett nytt treårigt samarbetsavtal med ambitionen att bygga eventet större och starkare samt bidra till att marknadsföra Åre som turistdestination. 

– ”Workout Åre har gått i bräschen för träningssverige under flera år och genom kommande satsning blir vi som träningshotell en aktiv part i den fortsatta utvecklingen. Vi ser fram emot att ge deltagarna en ännu större upplevelse”, kommenterar Pernilla Gravenfors, VD Holiday Club Åre

För mer info kontakta gärna:

Peter Boije: peter@workoutare.se, 0705 81 31 99, webb: workoutare.se

Brian van den Brink: bvdb@sweatybusiness.se, 0733 13 83 21

. . .

Följ oss på Instagram:

Sweaty Business: @sweatybusinessmedia, Workout Åre: @workoutare