EGYM rekryterar två forna rivaler för att driva global expansion

Bildkälla: EGYM

Egym skickar en tydlig signal om att bli en betydande global aktör inom träningsutrustning för gym genom att knyta till sig två tungviktare i branschen – tidigare VD:n för Life Fitness, Chris Clawson, och den tidigare VD:n för Precor, Rob Barker.

Clawson kommer att inta den nya rollen som General Manager Gymtech på Egym och Barker intar rollen som strategisk rådgivare till VD Philipp Roesch-Schlanderer.

Med huvudkontor i München är Egym ett globalt företag inom fitness-teknologi som erbjuder intelligenta träningslösningar byggda på uppkopplad gymutrustning och programvara, och som erbjuder digitala lösningar och vägledning baserad på data för att hjälpa medlemmar att hålla sig motiverade och uppnå resultat.

När företaget firar sitt 15-årsjubileum är Roesch-Schlanderer nöjd med dessa rekryteringar och säger: ”Clawson och Barker har visat en enorm hängivenhet till hälso- och wellnessbranschen och båda har erfarenhet av att lyfta företag till global marknadsledande positioner.”

Foto: Brian van den Brink

Under 2023 tog Egym in nya investeringar om cirka 225 miljoner dollar, vilket kraftigt stärkte dess tillväxtpotential.

Stärkt av denna investering och de nya rekryteringarna kommer Roesch-Schlanderers mål framöver att fortsätta driva transformationen av hälsovårdsmarknaden från reaktivt till förebyggande, samtidigt som man förblir en öppen plattformsleverantör.

”Jag är mycket glad att få arbeta med Philipp och hela teamet på Egym för att genomföra företagets stora mål att samarbeta med så många operatörer och leverantörer som möjligt för en fullständigt uppkopplad träningsupplevelse inom och utanför klubben”, säger Clawson. ”Att göra detta tillsammans med min tidigare konkurrent, Rob Barker, gör också detta till en fantastisk möjlighet.”

Barker spenderade 27 år hos Precor. Han genomförde bland annat försäljningen av Precor till Peloton 2020, innan han lämnade företaget för att flytta till Portugal och investera i boutique-franchisen Trib3, han säger:

”Jag har beundrat Egyms tillvägagångssätt och tillväxt, eftersom operatörer och konsumenter blir allt mer vana vid den hybrida världen av digitalt uppkopplade fitnessupplevelser. Det är också fantastiskt att arbeta med Chris. Vi var ledare för konkurrerande företag i många år, men kom bra överens, eftersom vi alltid delade samma önskan att helt enkelt få fler människor att bli mer aktiva oftare och göra världen till en bättre plats.”