EGYM säkrar jätteinvestering – siktar mot börsen

EGYM har slutfört en finansieringsrunda som gör att bolaget kommer att få in upp till 207 miljoner euro (dryga 2,5 miljarder svenska kronor) i tillväxtkapital.

Den nya investeringen leddes av Affinity Partners, ett globalt investmenbolag baserat i Miami och inkluderade även bidrag från befintliga investerare, Mayfair Equity Partners och Bayern Kapital.

Affinity Partners bildades sommaren 2021 av Jared Kushner, svärson till USA:s förre president Donald Trump. Investerare i Affinity inkluderar den saudiska offentliga investeringsfonden (PIF).

Omkring 107 miljoner euro av finansieringen får EGYM access till omedelbart, med ytterligare 100 miljoner euro tillgängliga för framtida investeringar.

EGYM kommer att använda investeringen för att utveckla sina digitala lösningar och driva expansionen av EGYM Wellpass företagshälsonätverk. EGYM Wellpass nätverk av sport- och hälsofaciliteter omfattar för närvarande mer än 11 500 platser i Tyskland, Österrike och Frankrike. Nästan 2,5 miljoner anställda från mer än 7 500 deltagande företag har anslutit sig till tjänsten.

2022 förvärvade EGYM Gymlib, marknadsledaren på den franska företagshälsomarknaden, som ett led i sina planer på att stärka sitt grepp om företagshälsobranschen internationellt.

EGYMs medgrundare och VD, Philipp Roesch-Schlanderer, kommenterar:

”Vår nya partner delar vår vision att digitalisera hela fitnessbranschen. Vi vill vara plattformen som gör fitnessklubbar till ledande aktörer i omvandlingen av världens största marknad av alla – sjukvårdsmarknaden – från reparation till förebyggande.”

Han fortsätter:

”Detta inkluderar moderna, säkra och effektiva träningsprogram och dataanvändning för att förbättra träningskvaliteten och dokumentation av träningsframgång. Företagshälsan spelar en framträdande roll för att uppnå detta mål. Med det nya tillväxtkapitalet kommer vi att massivt expandera EGYM Wellpass för att hjälpa arbetsgivare att stärka välbefinnandet för sin personal genom träning på tusentals högkvalitativa fitnessklubbar. Wellpass-programmet är också ett viktigt incitament för företag i den ökande kampen för att attrahera och behålla anställda.”

Asad Naqvi, partner på Affinity Partners, tillägger:

”Egym betjänar de stora och snabbt växande globala fitness- och hälsovårdsmarknaderna med en differentierad teknologicentrerad modell. Vi stöter inte ofta på företag med intäkter i tresiffriga miljoner som är nära att fördubblas i storlek från år till år. I EGYM stödjer vi ett otroligt team med en lång erfarenhet av utförande och framgång, och vi ser fram emot att stödja företaget på vägen mot en börsintroduktion.”