Friskis&Svettis finalist till kronprinsessparets pris ”Årets Peppare”

Bildkälla: Generation Pep

Häromdagen meddelade den icke vinstdrivande organisationen Generation Pep, som startades av kronprinsessparet, att Friskis&Svettis är en av tre finalister till priset ”Årets Peppare” som delas ut på den tv-sända Idrottsgalan 21 januari av Prins Daniel. 

Friskis&Svettis satsning på barn och ungas träning med Mini-Röris i förskolan, Röris-pauser under skoldagen, familjepass på träningsanläggningarna och tonårsinspiratörer i gymmen har legat till viktig grund för nomineringen.

– Vi är enormt stolta över att vara nominerade till årets Peppare. Friskis&Svettis peppare finns i 110 föreningar i Sverige och flertalet gör detta på sin fria tid. De har lust till sin uppgift och drivs av att få barn och vuxna i rörelse. Vi vill också lyfta att nomineringen även gäller de över 30000 pedagoger som gått igenom Friskis utbildning till rörelseinspiratörer inom Röris och nu tar hand om spring i benen och behov till lugnare övningar i klassrum, på skolgårdar och i förskolor.”, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Tidigare rapporter från Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH) och Centrum för idrottsforskning (CIF) har visat att unga som slås ut från organiserad lag- och tävlingsidrott väljer Friskis, som har 13-årsgräns i gymmen. Träning på lika villkor, oavsett kön och ålder lockar, liksom en miljö fri från krav på prestation. Föreningen bjuder på sportlovsträning, har träningsskola och andra riktade aktiviteter på loven för att möjliggöra rörelse när skolidrotten är obefintlig.