GymBusiness och Sweaty Business går samman

Den 1 januari 2021 kommer gymbusiness.se och sweatybusiness.tempurl.host gå ihop under varumärket Sweaty Business. Sweaty Business blir därmed den enda oberoende business-2-business-medieplattformen inom branschen för träning och hälsa i Sverige.

Nya Sweaty Business ambition är att bjuda sina läsare, följare och lyssnare på insikter, branschnyheter och inspiration för att de ska vara uppdaterade i sina respektive yrkesroller och kunna fatta bättre affärsbeslut. Med över 2,2 miljoner medlemmar och en samlad omsättning bland operatörer och leverantörer på över nio miljarder kronor är träningsbranschen en viktig och betydande faktor till den svenska folkhälsan. 

– ”Den B2B-inriktade GymBusiness-sidan har nu funnits i drygt 10 år. Det har varit otroligt intressant att följa branschens utveckling, och vilken otrolig utveckling det varit. Med den passion jag har för branschen har det även varit ett forum där jag förmedlat mina tankar, tips och idéer. Allt för att peppa och inspirera ägare och verksamhetschefer. Och nu tar vi nästa steg, att slå samman GymBusiness.se med SweatyBusiness.se. Ut kommer vi med en enormt stark produkt som kan lyfta allt till nästa nivå. Det blir definitivt win-win för alla parter”, menar Björn Johansson, grundare av GymBusiness.

Sweaty Business startade under 2018 som en podcast som ville möta intressanta entreprenörer och proffs inom branschen för träning och hälsa. Podden växte snabbt och är Sveriges största podd med B2B-fokus inom branschen. Snabbt tillkom hemsidan sweatybusiness.tempurl.host med tillhörande sociala mediekanaler med ett fokus på nyheter, trender och inspiration för de som verkar inom branschen.

– ”Detta känns som en naturlig fortsättning på resan för Sweaty Business, tillsammans med Björns kunskaper och erfarenheter kan vi få ännu mer kraft och skapa ännu mer innehåll. Efter ett år som detta, med bland annat enormt påskyndad utveckling inom det digitala området och förändrade kundbehov och beteenden tror vi att behovet av ständig omvärldsbevakning kanske aldrig varit större. Branschen har en ljus framtid, behoven för tjänster inom träning- och hälsa kommer bara att öka, men allting kommer inte se ut som det alltid har gjort”, kommenterar Brian van den Brink, grundare av Sweaty Business.

 Nya Sweaty Business kommer att zooma in på specifika ämnen men även mer breda penseldrag. Framtidstron på branschen är stor, och denna utveckling vill vi följa, kommentera och bidra till.

Häng med!