Twiiks tillväxtresa fortsätter: levererar teknik till Actic

Twiiks fortsätter att göra det enkelt för friskvårdsaktörer, gym och tränare att digitalisera sin verksamhet. I dagarna släpptes Actic Anywhere, friskvårdsaktören Actics stora digitala satsning där Twiiks digitala träningsplattform är en viktig del.

Samarbetet mellan Twiik och Actic innebär att Twiik levererar tekniken bakom appen Actic Anywhere samt det coachingsystem, som gör att
kedjans medlemmar kan ta del av innovativa digitala träningsupplägg som Actic själva utvecklar. Appen innehåller både träningspass och kombinationer av pass som bildar träningsprogram. I appen finns också gruppträning, bootcamps och online-PT. Omedelbart efter lansering under tisdagen klättrade Actic Anywhere upp till förstaplats över mest nedladdade träningsappar i Sverige.

– ”Träning är viktigare än någonsin och Actics mål är att erbjuda våra medlemmar marknadens mest tillgängliga och inspirerande träningsutbud. En av de stora nycklarna till detta är att skapa digital tillgänglighet och inspiration till träning. Samarbetet med Twiik har möjliggjort en kraftfull lösning på kort tid vilket varit avgörande för vår lansering och vi har tillsammans höga ambitioner för att vidareutveckla Actic Anywhere framåt, menar Anders Carlbark, VD Actic Group.

Lanseringen med Actic är en del av Twiiks resa mot att digitalisera träningsbranschen. Fler och fler tränar med hjälp av digitala tjänster och konsumentförsäljningen av digitala träningsupplägg genom Twiik har ökat med 280% under andra halvåret 2020 jämfört med samma period föregående år.

– ”Online-träning är för träningsbranschen vad e-handel blivit för retail. Twiiks fokus är att göra det möjligt för dagens friskvårdsaktörer att snabbt komma igång med digital träning och skapa nya intäktsströmmar. Actics lansering av Actic Anywhere visar på stor ambition och målmedvetenhet kring transformationen och det är oerhört spännande att vara en del i projektet, säger Anders Gran VD på Twiik.