Gymleco sätter punkt för 2023 genom att släppa två produktnyheter

Gymleco lanserar två nya gymmaskiner under december 2023 som båda varit efterfrågade av marknaden. Båda är maskiner som lastas med fria vikter. Den första är en stående abduktor som tränar rumpa och ben. Den andra är en efterlängtad decline chest press som aktiverar den nedre bröstmuskulaturen.

Monica Sotkasiira, VD på Gymleco, till höger och Kari Jernvall, grundare och produktdesigner, till vänster.

Monica Sotkasiira, VD på Gymleco, berättar mer om produktsläppen:

– Vi är väldigt noga med att alltid lyssna på vad våra kunder och samarbetspartners vill ha och utveckla våra produktsläpp utefter det. I och med att vi är en av de få i branschen som både designar och producerar våra produkter själva så kan vi styra hela produktionsprocessen. Det betyder att vi kan prioritera våra kunders behov på en helt annan nivå.

– Generellt har vi ett stort förtroende från våra kunder. Många av dem maskiner som släpps finns redan färdiga beställningar på. Som till exempel den nya bröstmaskinen hade vi en beställning på 200 stycken redan innan designen var gjord.

027 Gymleco Chest Press har ett justerbart ryggstöd och 062 Gymleco Stående Abduktor har uppvinklade fotplattor.

De två gymmaskinerna utmärker sig med Gymlecos typiska yteffektiva design. Förutom detta så har de ett flertal unika detaljer som särskiljer dem från andra maskiner. Den stående abduktorn har till exempel uppvinklade fotplattor för ännu effektivare träning av glutes och decline chest press har ett ställbart ryggstöd så att alla kan träna i gymmaskinen oavsett kroppsform eller rörelseomfång.

Kari Jernvall, Grundare och Produktdesigner berättar mer:

– När vi skapar nya maskiner är alltid vårt fokus på den egna designen och funktionen. Maskinen ska vara enkel i sin användning och när du använder den ska du känna hur bra det tar. Det kan låta självklart men det innebär att vi utvecklar gymmaskinen tills den är 100% rätt. Vi skapar maskiner i huvudsak för professionella gymmiljöer och då är det viktigt att alla detaljer sitter.

Båda de nya gymmaskinerna är yteffektiva så att du som gymägare kan optimera din gymyta.

Monica fortsätter:

– Exakt och vi släpper inte bara produktnyheter utan vi förbättrar även kontinuerligt våra produkter. Om vi har ett redskap eller en maskin som vi får feedback på från våra kunder så tar vi alltid tillvara på den feedbacken och evaluerar om det är något vi behöver ändra på. Senaste åren har vi kunnat se en ökad trend av traditionell styrketräning med friviktsmaskiner eller så kallade hävarmsmaskiner på gymmen. Den här trenden har definitivt käkat en del marknad från cardioutrustning som tidigare varit mer populär. Trenden går i led med den ökade kunskapen hos de som tränar att styrketräning med maskiner kan både få upp flås för att träna cardio och hjärtat men också bygga muskler.

Kari avslutar med att ge en hint om vad som händer 2024:

– Redan nu planerar vi flera produktnyheter och produktuppdateringar under 2024. Det blir ett spännande år med mycket innovation vilket vi ser fram emot att dela med hela träningsvärlden.

Ytterligare produktnyheter från Gymleco är en 479 Gymleco Weight Stack Add Pin och 225-6 Gymleco Stödben för 225.

Under 2023 har Gymleco uppdaterat ett flertal produkter. Till exempel deras sittande rodd med ett bredare grepp samt deras stående maskiner axelrotation och pec fly med högre fotplattor. De har även lanserat kompletterande utrustning som stödben till kryssdrag för dem som inte har möjlighet att skruva fast maskinen i golvet. Dessutom finns nu weight stack add pin till viktmagasinsmaskiner i sortimentet så att du kan öka vikten med ännu mindre intervall.

Följ Gymleco på Instagram för att inte missa några produktsläpp. Om du vill komma i kontakt med Gymleco om deras produktsortiment så finns deras kontaktuppgifter på hemsidan. Du kan även besöka deras showroom i Eskilstuna för att testa deras produktnyheter och andra populära gymmaskiner.