ClassPass hälso- och träningstrender 2020

Bildkälla: ClassPass

Den digitala tränings- och hälsoappen ClassPass har tittat på data och insikter från 30 000 anslutna boutiquestudios, gym, spa och hälsopartners i 30 länder och har sammanställt detta för visa hur ClassPass-medlemmarna spenderade sin tid under 2020.

Fokus i denna artikel ligger på pandemins inverkan på träning, hälsa, skönhet samt de trender som har uppstått efter lockdown.

Digitala trender

När 95% av studios runt om i världen behövde stänga sina fysiska locations, hjälpte ClassPass 5 000 studios att växla om till livestream och on-demand-träning, och 81% av ClassPass-kunderna rapporterade att de tränade med digitala alternativ. Så här svettades de:

De populäraste digitala träningspassen 2020:

1. Yoga
2. HIIT
3. Pilates
4. Barre
5. Dans
6. Stretching
7. Boxning

Bildkälla: ClassPass

Yoga är lockdown-vinnaren och ökade i popularitet med 25%, sannolikt eftersom medlemmarna efterlyste sätt att hantera pandemistressen. Yoga var också det mest populära träningspasset för de som tog sin första onlineklass någonsin.

Återhämtning är också mycket populärt 2020. Meditation och stretching ligger bägge bland de 10 mest populära aktiviteterna som bokas via ClassPass.

Studioträningstrender

Sedan studios har kunnat öppna igen har två underpresterande genrer under lockdowns klättrat tillbaka till toppen: Bokningar på inomhuscykling har ökat med 30% och Reformer Pilates-bokningar har ökat med 18%.

Bildkälla: ClassPass

De populäraste träningspassen sedan träningsstudios har återöppnats efter lockdown:

1. HIIT
2. Inomhus cykling
3. Reformator Pilates
4. Vinyasa Yoga
5. Bootcamp
6. Boxning
7. Hot yoga

Medlemmarna bokar utrustningsbaserade klasser som HIIT, cykling, pilates och boxning. Det är troligt att många medlemmar kommer att fortsätta med en kombination av digitala träningspass, men förlita sig på studioklasser för träningen som är svår att genomföra på hemmaplan.

Antalet utomhusklasser som erbjuds av studior ökade med 400% i år eftersom många stängda studios flyttade ut och utnyttjade den friska luften och möjlighet till att hålla social distans. 4 av 5 tillfrågade medlemmar rapporterade en vilja att delta i utomhusträning, och ClassPassräknar med att detta kommer att vara en bestående trend även under 2021.

Wellness och skönhetstrender

I USA såg ClassPass en tydlig ökning kring välbefinnande och skönhet Under de tre dagarna efter tillkännagivandet av valresultatet i USA. Skönhets- och hälsobokningarna ökade med 25% när människor letade efter sätt att slappna av och hantera stressen efter valet.

Massage är den mest populära wellnessaktiviteten sedan spa:n har öppnats på nytt.

Meditationsklasser har ökat med hela 19%.

Corporate Wellness-trender

25% av företagskunderna tränar mer nu än i början av Covid-19, varav 1 av 5 använde sin tidigare pendeltid för att träna.

4 av 5 yrkesverksamma säger att träningsaktiviteter har varit avgörande för att skapa en ny, fungerande, vardag i arbetet hemifrån.