Eleiko prestera Cable Station – för en komplett träningsstation

Eleikos Prestera Rack system utvecklades för att på ett bättre sätt stödja idrottare i deras styrketräning. Prestera Cable Attachment främjar visionen ytterligare och skapar fler träningsmöjligheter. Med sin platsoptimerande design, singel- eller dubbla remskivekonfigurationer, generösa kabellängd och flera olika handtag introduceras en mångsidig funktion inom Prestera Rackets kompakta utrymme för att erbjuda en fulländad styrketräningsstation.

– Detta är en viktig del av utvecklingen för Eleiko och våra kunder”, säger Erik Blomberg, VD – Eleiko och fortsätter:

– Vi har i mer än 60 år arbetat hårt för att ge den ultimata upplevelsen till lyftare och träningsanläggningar runt om i världen. Med Prestera Cable Attachment överför vi nu “Eleiko-känslan” från skivstången till kabelbaserad träning och förändrar hur rackutrymmen utnyttjas.

Blomberg tillägger:

– Efterfrågan på styrketräning fortsätter att öka och det blir allt viktigare för anläggningar att optimera såväl utrymmet som träningsupplevelsen. Att integrera ett justerbart kabelsystem i vårt Prestera-sortiment skapar nya förutsättningar för hur vi kan effektivisera träningsytorna. Detta är ett stort steg för att omdefiniera vad som är möjligt och skräddarsy träningsmiljöer som förbättrar användarupplevelsen.

Bild: Eleiko

– Lyftning och funktionell träning med stora muskelgrupper och är avgörande för att utveckla styrka och förbättra prestationsförmågan. Även om fria vikter är vårt primära fokus, är det ett träningssätt som ofta kompletteras med kabelbaserad träning”, säger Björn Welde, Produktutvecklingschef Eleiko.

– Genom att lägga till Cables blir Prestera en än mer kraftfull styrkestation som utöver de vanligaste övningarnaäven möjliggör för populära prehab- och rehabövningar på samma yta.

Bild: Eleiko

Eleikos karaktäristiska sinne för detaljer är tydlig i både design och konstruktion samtidigt som man har användaren i åtanke i alla aspekter. Handtagen är tillverkade i Sverige av noggrant genomtänkta material som balanserar vikt och hållbarhet. För att säkerställa ett stadigt grepp är både handtag och knoppar lättrade med samma teknik som våra skivstänger.

Oavsett om det är till ett idrottscenter, en personlig träningsstudio, en träningsanläggning eller ett hemmagym, såkan den nya justerbarakabellösningen, tillsammans med fria vikter och övriga tillbehör i Prestera-systemet, skapa en flexibel och kompaktallt-i-ett-lösning- gynnsam för både anläggningar och lyftare.

Läs mer här.