Rimlig Träning lanserar Twiikbaserad träningsapp

Rimlig Träning, grundat av Vanja Vickström och Robert Svensson, lanserar sin egna träningsapp baserad på Twiiks enterpriseplattform. Avtalet tecknades under hösten 2022 och utvecklingen av appen påbörjades under fjärde kvartalet. Rimlig Tränings app samlar inspiratörer med fokus på bra träning som passar in i en fullmatad vardag för en bred målgrupp.

Onlineträning och hybridträning, där digitala tjänster kompletterar fysiska möten, fortsätter att växa och marknaden är idag en miljardindustri. Tränare och gym i branschen ser onlineträningen som ett väletablerat inslag i människors träningsvanor.

Twiik är en marknadsplats för att skapa och distribuera digitala träningskoncept och har även en av marknadens starkaste teknikplattformar för kreatörer och gymkedjor som vill ta steget mot att kunna erbjuda sina kunder en komplett träningstjänst. Twiik Enterprise, som lanserades 2020, har möjliggjort att kunder som Actic, Friskis & Svettis Riks samt träningskoncept som 16 Weeks of Hell och företagsfriskvårdsöretaget Twitch har lanserat tjänster via Twiik.

Under hösten 2022 tecknades avtal med Rimlig Träning, ett digitalt träningskoncept som bygger på bra träning som passar in i människors hektiska vardag, ett koncept som grundarna själv beskriver som “ett community för alla oss som inte lever för träning”. Skaparna av Rimlig Träning är Vanja Wikström, en av sveriges främsta familjebloggare och influencers samt personliga tränaren Robert Svensson, som bland annat ligger bakom träningskonceptet Ground 50.

– Efter att ha spenderat ett halvt liv med att undvika träning började kroppen gå sönder. Rimlig Träning är det enda upplägg som fått mig att träna mer än två veckor i sträck. Det går snabbt, det är effektivt, det är lättillgängligt och passen är plättlätta att förstå. För första gången i livet tränar jag regelbundet – och har äntligen fått bukt med mitt ryggont, säger Vanja Wikström.

Rimlig Träning har sedan 2019 funnits tillgänglig på Twiik Marketplace. I och med lanseringen av den egna träningsappen ökar flexibilteten. Appen är anpassad efter Rimlig Tränings behov och har bland annat utökade communityfunktioner. Att Rimlig Träning sedan länge har ett etablerat samarbete med Twiik, innebär en styrka när man nu växlar upp.

– Det här blir kul! Det finns många träningsappar, men vi tänker lite annorlunda. Våra kunder och ”ofrivilliga tränare” (våra influencers) är personer som inte gillar träning. Vissa till och med avskyr träning, men vet samtidigt vilka fördelar som finns om dom bara får till lite fysisk aktivitet. Vi vill hjälpa alla dom som faktiskt inte lyckas träna regelbundet. Dom som inte redan är frälsta, kommenterar Robert Svensson.

Lanseringen av appen innebär en fortsatt tillväxt inom enterprisesegmentet för Twiik. Detta ligger i linje med Twiiks strategi att stärka sin position som teknisk ledare inom onlineträning.

– En spännande lansering på många sätt. Rimlig Träning har fint track record av digital träning och ett koncept med en intressant approach och stor målgrupp. Vi ser fram emot att vara med även på deras fortsatta resa när de nu tar steget att lansera en egen träningsapp med Twiik, säger Anders Gran, VD på Twiik.

Rimlig Träning finns tillgänglig för nedladdning på App Store och Google Play.