BeFair tillsätter Josefine Lindberg som ny vd

Josefine Lindberg

Josefine Lindberg blir ny vd för BeFair, som driver bad- och friskvårdsanläggningar runtom i Sverige. Nuvarande vd Maria Rehn kliver vidare in i rollen som styrelseordförande, och kommer även att leda uppbyggnaden av BeFairs nya affärsområde Utbildning.

– Det känns helt rätt att göra den här förändringen. Josefine är en erfaren ledare med bakgrund inom utveckling och innovation, inom både privat och offentlig sektor och jag är väldigt glad att hon går in i den här rollen. Förändringen innebär att vi får kraften att bredda och utveckla bolaget, säger Maria Rehn.

Josefine Lindberg har arbetat på BeFair sedan våren 2022, och är idag verksamhetschef för Munktellbadet och Safiren. Hon kommer närmast från Region Sörmland och har dessförinnan arbetat med förändringsledning och affärsutveckling, framför allt inom facility management-branschen. Hon har även lång erfarenhet av att jobba inom träning och friskvård.

– Jag brinner för den här branschen och det känns jättebra att få vara med och utveckla den. Det finns en enorm potential hos BeFair och jag ser fram emot att få arbeta med hela BeFair och alla fantastiska medarbetare och anläggningar. Vi ska fortsätta inspirera till rörelse och välmående och på det sättet bidra till ett mer att öka folkhälsan. Vi ska också se till att förstärka det respektive anläggning är bra på, säger Josefine Lindberg.

I december 2023 sjösatte BeFair ett nytt koncept där man erbjuder utbildning och validering av personal på landets badanläggningar. Den organisationsförändring BeFair nu gör skapar utrymme att erbjuda utbildning och validering till fler.

– Vårt nya affärsområde har fått en otroligt bra start och vi märker att intresset är stort, inte minst från kommuner som vill få hjälp med att säkerställa kompetens och säkerhet i sina badanläggningar, säger Maria Rehn.