SATS köper upp Gym & Motion i Åkerberga

SATS fortsätter att växa genom förvärv av träningsföretaget Gym & Motion. Gym & Motion har tre träningsanläggningar i Åkersberga norr om Stockholm som till hösten kommer bli en del av SATS.

De senaste åren har SATS vuxit stadigt både organiskt och genom förvärv, och Gym & Motions träningsanläggningar i Åkersberga blir det senaste tillskottet. Under 2017 och 2018 förvärvades två kedjor i Sverige: Fresh Fitness med nio träningsanläggningar och träningsföretaget Balance med tre träningsanläggningar.

– Vår tillväxtstrategi bygger på att växa på befintliga orter och Gym & Motions verksamhet kommer att komplettera vår portfölj väl och stärka SATS position i Stockholms-området. Deras nya fina yoga-studio kommer dessutom att stärka upp vår pågående yogasatsning, vilket jag ser som mycket positivt, säger Linda-Li Cederroth, Country Manager SATS Sverige.

Gym & Motion har tre träningscenter i Åkersberga, norr om Stockholm: Gym & Motion Centrum, Gym & Motion Sågvägen och yogastudion White. Integrationsarbetet kommer att pågå under våren och sommaren. Planen är att SATS i Åkersberga slår upp dörrarna den 1 september.

– Vi är glada att just SATS köper vårt företag. SATS är en seriös aktör och på många sätt är våra företag mycket lika varandra. Jag är säker på att Gym & Motion kommer att vara i goda händer, säger Lasse Eriksson, huvudägare och en av grundarna av Gym & Motion.

Gym & Motion omsätter 22 MSEK, har 35 anställda och cirka 4500 medlemmar. SATS Sverige som år 2018 omsatte ca 1,3 miljarder kronor, har efter förvärvet 78 träningscenter i Sverige.