Peloton säger upp 400 anställda och söker ny vd

Foto: Peloton

Ett år efter en massiv omprofilering, som ännu inte gått enligt planen, säger digitala träningsjätten Peloton upp 400 anställda och är på jakt efter en ny vd.

Sökandet efter Pelotons näste vd är igång efter nyheten om att nuvarande vd Barry McCarthy avgår och kommer att övergå till en roll som strategisk rådgivare under resten av året. Peloton meddelar också stora personalnedskärningar i jakten på att minska kostnaderna för bolaget.

Nyheterna kommer samtidigt som Peloton meddelade sina resultat för Q3 2024 (brutet räkenskapsår), med en total omsättning på 717,7 miljoner dollar under kvartalet (279,9 miljoner dollar i intäkter från uppkopplad träning och 437,8 miljoner dollar i abonnemangsintäkter) – en nedgång från 748,9 miljoner dollar jämfört med Q3 2023.

Bildkälla: Peloton

Peloton säger upp cirka 15 procent av sina anställda, vilket påverkar ungefär 400 anställda, som en del av en omstruktureringsstrategi för att minska sina årliga kostnader med över 200 miljoner dollar. Peloton kommer också att fortsätta att stänga ned sina showroom-butiker.

”Ni har ofta hört mig prata om vikten av att hantera världen som den är och inte som vi vill att den ska vara. Detta är en sådan stund”, skrev McCarthy i ett brev till Pelotons anställda.

Peloton avslutade kvartalet med strax över tre miljoner betalande abonnenter.