Nordic Wellness lyfter till vinst och rekordomsättning

Träningskedjan Nordic Wellness är sedan länge störst i Sverige sett till antal gym och träningsanläggningar, under senare år har företaget även tagit över tronen sett till omsättning från konkurrenten SATS.

För räkenskapsåret meddelar företaget att omsättningen kommer att landa på strax över 1,8 miljarder kronor (1,5 miljarder 2022) och leverera ett rörelseresultat om dryga 40 miljoner kronor (-11 miljoner kronor 2022)

– Vi får betalt för vårt idoga arbete, vi har inte bråttom med det här bygget och ser det långsiktigt, kommenterar VD Magnus Wilhelmsson när vi frågar kring bakgrunden till årets (preliminära) siffror.

Fakta Nordic Wellness

  • Antal gym: 316
  • Antal padelanläggningar: 22 (143 banor)
  • Antal medlemmar: +500 000
Magnus Wilhelmsson, foto: Nordic Wellness

Nordic Wellness har även, ofrivilligt, blivit Sveriges största aktör inom padel efter att många aktörer på den marknaden fått kasta in handduken efter pandemin.

– Människor spelar fortsatt padel. Ryktet om padelns totala död är överdriven, det blev en överetablering, men nu har marknaden stabiliserats hyfsat igen efter en turbulent tid, säger Wilhelmsson och fortsätter:

– Människor spelar fortsatt padel och vi märker att vi framför allt får in många tjejer och ungdomar på våra padelanläggningar. Tittar vi bortom Sverige så växer padel i länder som Storbritannien, Tyskland och Nederländerna.

På frågan om Nordic Wellness fortsatt kommer vara offensiva i sin expansion säger Magnus:

– Vi är lite försiktigare för tillfället och känner av hur marknaden utvecklar sig. Men samtidigt ligger vi inte direkt på latsidan, vi har nyligen invigt nya anläggningar i Umeå och Sundsvall samt öppnar två nya anläggningar i Göteborg, en i Borås och en i Solna inom kort.

På frågan hur året har börjat för företaget svarar Magnus:

– Helt ärligt har året börjat riktigt bra. Vi följer vår prognosticerade försäljningskurva. Medvetenheten kring träning och hälsa är stor i Sverige och det är något som prioriteras av många trots att tiderna är tuffare för tillfället. Vi ser ljust på framtiden.