Guldhjärtat 2019 – här är alla vinnarna!

Årets vinnare av Guldhjärtat korades i fredags på Guldhjärtat-galan som arrangerades på Stockholmsmässan i samband Fitnessfestivalen. Guldhjärtat är en årlig utmärkelse med syfte att lyfta fram och hylla träningshjältar från hela Sverige. I år har hela 38 678 personer röstat på sina träningsfavoriter.

Vi vill gratulera alla vinnarna av Guldhjärtat 2019:

Årets PT: Emma Johnsson ”EmmaStyrka”, Stockholm
Ur juryns motivering:
”En personlig tränare som lägger mycket tid och omtanke på sina klienter där inte bara det fysiska är i fokus utan även livet runt omkring. Man ska vara i balans och må bra för att lyckas. Det är en hel livsstil som erbjuds att byggas upp och med en hållbarhet genom livets bergodalbana.”

Årets gruppträningsinstruktör: Sandra Friberg, Lund
Ur juryns motivering:
”Den här personen beskrivs som träningsglädje personifierad och lyckas dela med sig av den glädjen till så många andra. Inställning till träningen är tydlig till alla deltagare där det viktigaste är att må bra, ta hand om sin kropp och såklart ha roligt.”

Årets sociala medier influencer: Jacob Gudiol, Helsingborg
Ur juryns motivering:
”Med en prestigelös attityd hjälper den här personen till att guida bland den otroliga mängd information som finns där ute i träningsdjungeln. Det uppmuntras till en rak och enkel inställning till träning och kosthållning och här förespråkas inte några magiska metoder till framgång. Det är långsiktig träning, bra kosthållning och återhämtning som framhävs.”

Årets klubb/gym: Inpuls, Luleå
Ur juryns motivering:
”Ett gym som ständigt motiveras av att förbättras och utvecklas för sina medlemmars bästa. Med en otrolig närvaro och starkt engagemang från anställda upplever medlemmarna en stark gemenskap och en mycket inbjudande känsla när de kliver genom dörrarna.”

View this post on Instagram

ÅRETS GYM!!!!!!!

A post shared by Inpuls Gym (@inpuls) on

Årets box: Stockholm Bootcamp Factory, Stockholm
Ur juryns motivering:
”En box där alla känner sig välkomna och som både förmedlar gemenskap såväl som träningsinspiration. Med otroligt engagerade tränare känner medlemmarna ett stöd till att själva utvecklas i sin träning. Här spelar det inte någon roll vilken nivå man befinner sig på i sin träning utan det anpassas för alla.”

https://www.instagram.com/p/B5hYGlnpU-u/

Årets förebild: Elin Härkönen, Stockholm
Ur juryns motivering:
”Både träningsglädjen och livsglädjen fullkomligt lyser upp andras tillvaro och inspirerar till att leva på samma sätt. Med sin kunskap och en stor portion ödmjukhet både berörs och stärks andra människor dagligen. Följare beskriver den här personen som den mest inspirerande och positiva människan de stött på och som uppmuntrar och inspirerar till vardagsmotion, rörelse och framförallt att må bra.”

Årets hederspris: Anders Hansen
Juryns motivering:
”’Du blir smartare och mår psykiskt bättre av att träna’. Anders Hansens budskap är enkelt, men med tung forskning bakom. Resultatet av nya rön har ekat genom hela media-Sverige och bland annat lett till det Stora Hälsopriset och 2018 års Mensapris. Hans sommarprat på temat ”Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra” har haft över 3 miljoner lyssningar – och var 2019 års mest lyssnade. Som medicinsk expert i bland annat TV4:s Vardagspuls och i SVT:s Nobelstudion har Anders röst gett träning nya perspektiv. En onekligen Hjärnstark person, vars bästsäljande böcker har sålts i 21 länder.”

Guldhjärtats jury:
Beatrice Birkeldh, Chefredaktör Sportamore
Homan Elfström, Throwdown Events
Tomas Borgå, Chefredaktör Friskispressen
Micael Dahlén, Handelshögskolan
Sara Valfridsson, Chefredaktör, Yoga World
Kristian Sewén, Juryordförande