Eleiko inleder partnerskap med Peloton Commercial och blir exklusiv återförsäljare av Precor i Norden

Eleiko och Peloton Commercial inleder ett exklusivt partnerskap i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Eleiko blir därmed exklusiv distributör av Precor i Norden.

Eleiko är global marknadsledare inom design och tillverkning av fria vikter och styrketräningsutrustning. Tillsammans med utvalda partner brands erbjuder Eleiko kompletta lösningar för gym, crossfitboxar, företag, hotell, bostadsrätter och hem i Norden.

Peloton (PTON) är kända för att använda teknologi och design för att skapa uppkopplade träningsupplevelser. Peloton förvärvade Precor 2021 och Precors omfattande utrustningskatalog blev då en del av Peloton Commercials produktportfölj.

– ”Detta partnerskap sammanför två starka företag som båda fokuserar på produktdesign, kvalitet och att ge bästa möjliga träningsupplevelse till sina användare”, säger Erik Blomberg, CEO, Eleiko.

Erik Blomberg

– ”Vi är alla mycket motiverade inför detta samarbete i Norden. Eleiko har goda förutsättningar att växa med vår verksamhet och kan hjälpa oss att få en förbättrad effektivitet – vi lägger härmed en stark grund för framtiden”, säger Tracy McCurtin, Partner Account Manager på Peloton Commercial.

Tillsammans har Eleiko och Precor 100 års historia av styrka och kondition. Eleiko har satt standarden för precisionsanpassad utrustning genom att utrusta världsmästerskap, tävlingar och träningsanläggningar i över 60 år, medan Precor höjt nivån för utrustning för kommersiella aktörer i över 40 år. Eleiko blir med detta partnerskap den främsta totalleverantören till gym- och träningsanläggningar i Norden.

Den förnyade portföljen kombinerar Eleikos styrkesortiment med Precors cardio- och styrkemaskiner. Kunderna kommer därmed att både kunna välja ur en komplett sammansättning av premiumprodukter samt få rådgivning, expertis och en hög servicenivå. Eleiko har ett välarbetat nätverk runt om i Norden bestående av femtio personer inom försäljning, service och utbildning.

– ”Vi är väldigt glada att representera Precor på den nordiska marknaden. Vi kan därmed hjälpa våra kunder med ett helhetserbjudande och fortsätta att bygga starka och långsiktiga relationer”, säger Daniel Eriksen, landschef Norge, Eleiko.

Eleiko och Precor har var och en byggt upp ett gott rykte om att producera högkvalitativ utrustning som levererar bästa möjliga träningsupplevelse för användaren.

– ”Vi har sedan en tid tillbaka investerat rejält i servicesidan av vår verksamhet för att kunna supportera och stötta våra kunder på bästa sätt. Tillsammans med Precor ser vi ännu större möjligheter att hjälpa våra kunder att växa och utveckla sin verksamhet samtidigt som vi fortsätter att rekrytera på både service- och säljsidan”, säger Johan Arnerlind, landschef Eleiko Sverige, Danmark och Finland. ”Som passionerad löpare är det dessutom en fröjd att träna på Precors enheter”, avslutar Johan.

Med den fortsatta tillväxten, och målet att flytta hem mer produktion, pågår i skrivande stund bygget av Eleikos nya distributionscenter på 18 300 kvadratmeter i Halmstad. Det nya distributionscentret kommer förutom att möjliggöra förbättrad leveranssäkerhet och utökad produktion i Halmstad också att öka användningen av förnybar energi och därmed vara en viktig pusselbit på vägen mot koldioxidneutralitet.