Sony Advagym – uppgradera och koppla upp gymmet utan att byta träningsutrustning

Sony, den globala teknikjätten, gör en stor satsning på att koppla upp gymupplevelsen för att inspirera och engagera de tränande genom det smarta konceptet Advagym.

Digitalisering av träningscenter har under de senaste åren börjat röra sig framåt med stora steg. Vanligtvis handlar det om inköp av nya maskiner där elektroniken integreras. Men med Sony Advagym kan träningscenter möta efterfrågan på digitalisering utan att byta ut enda maskin.

Sony Advagyms hårdvara monteras direkt på befintliga maskiner och är kompatibel med de flesta varumärken inom träningsutrustning. Advagym mäter antal reps och set och skickar sedan upp informationen i systemets molnlösning. Detta gör att analoga gym enkelt kan förvandlas till moderna, uppkopplade anläggningar över en natt. På friviktsytor kan en Zone Puck installeras, som vid scanning med en smartphone visar förslag på övningar som kan göras i området, som sedan kan loggas av användaren.

Smidigt för den tränande

Glöm penna och papper – genom att vidröra ”pucken” med mobilen börjar Advagym automatiskt räkna antals reps och set. Advagym-appen hjälper till att motivera genom att tracka utveckling och träningsstatistik.