Genkis nysatsning gav fler medlemmar, ökad medlemsnöjdhet och ökad försäljning av personlig träning

Träningsföretaget Genki i Bollebygd fortsätter att satsa. Efter en stor utbyggnad förra hösten har företaget under sommaren/hösten investerat i en rejäl ombyggnad av entréplanet. Effekten? Fler medlemmar, nöjdare medlemmar och imponerande personlig träningsverksamhet.

Vi fick en pratstund med Jonas Granlund, ägare och VD, kring deras framgångsrika satsning.

Jonas Granlund vid nyinvigningen

Hur kommer det sig att ni gjort dessa satsningar under de senaste åren?

– 2018 bestämde vi oss för att ha ett maxtak på medlemmar på grund av att vi inte vill att det ska upplevas trångt. Under sommaren 2018 gick vi ut med att vi skulle bygga ut. Vi satsade totalt 2 miljoner och byggde en funktionell yta och gick ut med att vi skulle släppa 200 medlemskap i samband med invigningen.

Hur var responsen?

– Dessa 200 medlemskap trodde vi skulle ta flera år att uppnå då Bollebygd är en väldigt liten ort. Men förhandsbokarna gick som en löpeld och det blev kö 2 månader innan invigning!

– I januari 2019, efter invigningen av den nya ytan, fick vi redan börja planera nästkommande satsning, som egentligen var tänkt att påbörja flera år framöver. Vi fick helt enkelt tänka om och påbörja en ny satsning flera år tidigare än planerat för att hänga med i medlemsutvecklingen.

Vad har ni gjort i denna etapp?

– Under sommaren 2019 har vi haft mer att göra än någonsin. Vi satsade totalt 3 miljoner och köpte in en helt ny maskinpark, designade om entréplan så man fick gräs under fötterna och himmel ovanför huvudet, en helt ny lounge, en barnpassning med bollhav, gunga och mycket mer. Vi skapade helt enkelt vår drömanläggning!

Hur gick invigningen?

– Invigningen blev av i september. Vi hade räknat med att det möjligtvis skulle komma 100 besökare. Bollebygd borde väl vara ganska mättat nu tänkte vi…? Det kom hela 500 nyfikna personer! Trots att vi hade hela teamet på plats med 14 personliga tränare, flertal inspiratörer och 4 barnpassare så kände vi oss ändå underbemannade. Vi hade bestämt oss för att släppa endast 100 nya medlemskap. I skrivande stund finns det bara 21 kvar och vi har nu ett nytt medlemsrekord. Vi är så glada över hur många leenden denna satsningen har medfört.

När vi talats vid tidigare har du berättat om er imponerande PT-verksamhet, berätta gärna mer.

– Förutom glädjen i våra senaste satsningar, så fortsätter vi växa för fullt på personlig träning. Trots vår lilla ort på 9 000 invånare så har blivit en av dom mest anlitade inom personlig träning i Sverige. Bara detta är enormt för oss. Vi arbetar på ett unikt sätt och har otroligt duktiga personliga tränare, där just personlig träning utgör 30-35% av omsättningen (2-3 miljoner kronor).

Hur har ni lyckats med detta?

– Det är nog flera faktorer. En stor del är ryktesväg och att våra personliga tränare är duktiga på att leverera otroligt bra resultat. Vidare har vi ett fantastiskt och noga utvalt team av personliga tränare där vi också utbildar alla regelbundet i forskning, studier, kost, näringslära, mental coachning och mycket mer för att kunna nå och utveckla alla typer av människor.

Jonas utvecklar ytterligare:

– Vi tecknar heller aldrig personlig träning över receptionen utan jobbar alltid i första steg med en analys där vi ställer frågor, testar fysiska rörelser och använder oss av vår InBody 770 för att se den inre hälsan. Det är först efter att man gjort analysen som man överhuvudtaget kan välja till personlig träning.

– För oss är det väldigt viktigt att känna till så mycket som möjligt om personerna för att kunna skräddarsy förutsättningarna för ett lyckat resultat. Utan analysen är det enligt oss omöjligt att bedöma vad personen behöver för resurser för att lyckas på riktigt.

Hur ser planerna ut framåt, lite lugnare eller?

– I höst kommer vi satsa mer på att utöka gruppträningspassen till närmare 80 st pass/v. Redan i november gör vi en liten utbyggnad igen. Vi fortsätter vår resa med våra fantastiska medlemmar och medarbetare, där vi alla vill göra gårdagen avis, som också är vår slogan.

Tack och lycka till!

– Tack själv!

Följ Genki på Instagram: @genki.se