Technogym uppdaterar styrketräningsserien Pure Strength med två nya produkter

Under FIBO-mässan tidigare i vår presenterade Technogym två nyheter i sin Pure Strength-serie – Pure Belt Squat och Pure Deadlift.

Pure-serien är träningsmaskiner med fria vikter. Med plate-loaded styrketräningsmaskiner kombineras god teknik med effektiv styrketräning. Med Pure Strength kan användaren lyfta tungt och uppleva känslan av fria vikter men med god säkerhet.

Två av de produkter som fick mest uppmärksamhet under FIBO var just de nya produkterna Deadlift och Belt Squat.

Pure Belt Squat

Pure Belt Squat gör knäböj tillgängligt för alla. De enkla J-krokarna ger en snabb och ergonomisk kroppsposition samtidigt som bältet flyttar vikten från axlar till höfter och därmed undviker belastningen på kotpelaren i ryggen. Detta ger en enkel rörelsebana även för personer med nedsatt rörlighet i höfter och/eller vrister.

De avlastande elastiska banden hjälper användaren i den tuffaste delen av rörelsen (vägen upp), medan lastbandet tillåter explosiva rörelser. Kombinationen av dessa element utgör en unik möjlighet att anpassa vikt och belastning efter användarens önskemål och behov.

Pure Deadlift

Pure Deadlift är en mångsidig produkt som erbjuder ett brett utbud av övningar. Den viktigaste är förstås marklyft. Stången har tagits bort från vaddelen vilket gör rörelsen betydligt lättare att genomföra samtidigt som belastningen på nedre delen av ryggen minskar. Startbelastningen är 20 kg, och det nedre handtaget på 22,5 cm gör enheten till en bra introduktion till marklyft.

Pure Deadlift är särskilt lämplig för nybörjare, personer med mindre rörelseomfång (ROM) eller för rehabilitering efter skador. De breda och höga handtagen gör produkten mer tillgänglig för alla kroppsstorlekar, och de elastiska banden ökar möjligheten för explosivitet.

Bulgarian squat sker på samma höjd som handtagen, vilket i sin tur resulterar i lägre krav på rörelseomfång. Shrugs, enbens-marklyft, rows och jump squats är också möjliga, vilket gör denna produkt multifunktionell.