Gymkedjan PureGym lanserar tävling riktad mot 50-plussare

Bildkälla: Pure Gym

PureGym har lanserat en fitnessmästerskap dedikerat till personer över 50 år med stort fokus på atletisk prestation, rapporterar Health Club Magazine.

Alla kan delta i PureGym Over 50s Fitness Championships utan kostnad – både befintliga medlemmar, tidigare medlemmar och icke-medlemmar.

Detta initiativ kommer i en tid då fitnessanläggningar alltmer söker äldre kunder på grund av deras större köpkraft och lojalitet, vilket leder till att deras livstidsvärde (LTV) vanligtvis överstiger yngre medlemmars.

Deltagarna kommer att ha två evenemang att välja mellan och tävla mot personer i samma åldersgrupp och maxvikt-kategori. Åldersgrupperna kommer att följa de som vanligtvis används i mästerskap för äldre – 50-59 år, 60–69 år, 70–79 år och 80+.

Det första evenemanget kommer att vara en test av ”all-out strength” (total styrka), där deltagarna tävlar för att lyfta tyngst vikt i tre olika lyft: bänkpress, frontböj och marklyft. Det andra evenemanget kommer att kombinera uthållighet, styrka och rörlighet genom en kombination av löpning, rodd och funktionella övningar, inklusive släddrag och bärning av tyngder.

Deltagarna kan delta i bägge evenemangen och priserna inkluderar livstidsmedlemskap och årsmedlemskap på PureGym.

Ingen är för gammal

Tävlingen kommer att äga rum på Pure Gym London Swiss Cottage den 7 september 2023. Operatören säger att tävlingen kommer att belysa att ingen någonsin är för gammal för att hålla sig i form.

Stephen Rowe från PureGym menar att de flesta fitness-tävlingar är inriktade på yngre deltagare, där ålderskategorier i nationella och internationella tyngdlyftnings- och friidrottsevenemang ofta slutar vid 35 års ålder.

”Att erbjuda en inkluderande miljö där alla – oavsett ålder – känner att de kan komma och nå sina fitnessmål är otroligt viktigt för oss”, säger han. ”Vi är väldigt stolta över att ha många medlemmar som konsekvent visar för oss att ålder verkligen bara är en siffra, med individer i sina senare år som regelbundet besöker våra gym för att träna och Storbritanniens äldsta personliga tränare bland vår personal.

”Vi ville skapa ett evenemang som skulle fira de personer som är i 50-årsåldern och äldre och redan är aktiva, samt inspirera de som är oroliga att de är för gamla för att börja”, sa han.

Andra operatörer riktar sig också till den äldre marknaden. Till exempel erbjuder Energie Fitness Spain gratis träning för personer över 70 år.

Hälso- och träningsoperatörers syn på träning för äldre människor blir allt mer varierad, där vissa stöder den växande trenden med långsam träning och skonsamma övningar, medan andra – som PureGym – fokuserar på atletisk träning. I alla fall finns det ett ökat fokus på styrketräning för hälsosam åldrande.