Pure Gyms intäkter högre än innan pandemin – planerar för investeringar i Danmark

Brittiska budgetoperatören Pure Gym såg sina intäkter under andra kvartalet öka till 119 miljoner pund (ca 1,5 miljarder SEK), en ökning med 9 procent jämfört med andra kvartalet (före pandemin) 2019. Siffran innebär även en omsättningsökning med 43 procent jämfört med andra kvartalet 2021, rapporterar brittiska magasinet HCM.

PureGym öppnade nio nya klubbar under andra kvartalet 2022, vilket gör att de nu är uppe i 525 anläggningar.

Bolaget uppger i sin kvartalsrapport att den finansiella situationen i bolaget är mycket god efter ett stort fokus på effektiviseringar och kostnadskontroll. Detta har gjort det möjligt för koncernen att gå vidare med sina tillväxtplaner.

Pure Gym förväntar sig att öppna mer än 50 anläggningar i år i koncernen – både helägda och franchisegym – för att sedan fördubbla öppnings- och renoveringstakten under 2023.

VD, Humphrey Cobbold, kommenterar:

– Återhämtningen fortsätter, men konsumenternas förtroende, varmt väder och strejker gör det inte lätt. Vi förblir försiktigt positiva till framtiden, trots de uppenbara ekonomiska utmaningarna som ligger framför oss.

Ett av Pure Gyms huvudfokus är att ”förverkliga den fulla potentialen” av sin verksamhet i Danmark, säger Cobbold, där de opererar under varumärket Fitness World. Pure Gym-koncernen förvärvade Fitness World i slutet av 2019.

Bildkälla: Fitness World/Wonderland

Företaget planerar att investera mer än 55 miljoner pund (dryga 700 MSEK) under de kommande två till tre åren i att uppgradera sin produkt- och medlemsupplevelse i Danmark.

I slutet av 2021 bestod Fitness World-kedjan av 174 gym och Pure Gym letar aktivt efter att öppna nya sajter där ”områden av ouppfylld efterfrågan finns”.

Tidigare i år avslöjade Pure Gym sina planer på att dubbla antalet anläggningar i sin portfölj till mer än 1 000 stycken år 2030.