Christopher Thynne, vd CrossFit 162 West – ”Barn- och ungdomsträning”, Sweaty Business podcast #104

I detta avsnitt möter vi Christopher Thynne som är en av grundarna av och vd för CrossFit 162 West som ligger beläget i Vällingby, Stockholm.

Företaget identifierade tidigt att de ville satsa på träning för barn och ungdomar som en viktig del i sin verksamhet. Christopher ansvarar för deras barn- och ungdomsverksamhet, som är en av 60 anläggningar världen över som är affilierade under The Brand X Method.

Brand X Method grundades och drivs av familjen Martin; Jeff och Mikki Martin, samt deras sönder Keagan och Connor. Det var familjen Martin som grundade CrossFit Kids runt 2005 i uppdrag av CrossFits förra ägare och grundare, Greg Glassman. Konceptet utvecklades på familjen Martins gym, CrossFit Brand X, och har utbildat coacher världen över via CrossFit. Sedan 2015 är Brand X inte längre associerade med CrossFit, men har arbetat vidare med utbildning, workshops och mentorskap med gym och skolor världen över.

Bildkälla: CrossFit 162 West

Utvecklingsarbetet sker i samarbete med fyra s.k. Brand X Labs som finns utspridda ute i världen. CrossFit 162 West, Brand X Stockholm, är det fjärde och senaste tillskottet av Brand X Labs, där de har som uppdrag att, tillsammans med övriga Labs och familjen Martin, vidareutveckla konceptet och hjälpa andra gym med sitt arbete med barn och ungdomar. Brand X Stockholm fungerar som hub/kontakt i norra Europa.

Brand X Stockholm – CrossFit 162 West är idag Skandinaviens största gym med inrikting funktionell fitness och idrottsfys för barn och ungdomar, med över 300 aktiva i åldrarna 4-17 år. Missionen är att göra det som är bäst för barn samt att inspirera andra gym, funktionell fitness och ”vanliga” gym att arbeta med barn och ungdomar.

Häng med i ett samtal om hur det funkar i praktiken, både leverans och businessmässigt, samt praktiska tips till andra som är nyfikna på det här med barn- och ungdomsträning.

🎧Sweaty Business podcast hittar du där poddar finns eller här.