ASICS ny huvudsponsor till Göteborgsvarvet

Bild: ASICS

Göte­borgs Fri­idrotts­för­bund och ASICS inled­er ett samar­bete i vilket ASICS blir en av huvud­spon­sor­erna till Göte­borgsvarvet med samtli­ga lopp under Varvetveckan.

“Vi är mycket stolta, tacksamma och glada att ha fått möjligheten att ingå samarbete med Göteborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund” säger Niklas Hedborn, Head of Marketing ASICS Nordics.

Göteborgsvarvet, som startades 1980, är världens största halvmaraton som under Varvetveckan årligen sprider löparglädje bland sina 70 000 deltagare, tusentals funktionärer och hundratusentals åskådare. Det ekonomiska överskottet som loppet genererar går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus. Göteborgsvarvet spelar också en viktig roll för folkhälsan där man arbetar långsiktigt med fysisk aktivitet, utbildning och gemenskap för att minska ojämlikheten i hälsa.

”Vi har under några års tid haft igång en dialog om ett möjligt samarbete då våra värderingar matchar väldigt väl med ASICS. När tillfälle gavs, blev det ganska snabbt självklart att vi skall arbeta och utvecklas tillsammans under ett antal år framöver. Vi är väldigt glada över det här nya huvudpartnerskapet med ASICS” säger Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund och Race Director för Göteborgsvarvet.

”De värden som Göteborgsvarvet står för delas helt och hållet av ASICS varför det känns som ett helt naturligt och inspirerande samarbete”, säger Niklas Hedborn, Head of Marketing ASICS Nordics.

ASICS är ett japanskt sportvarumärke som skapades efter andra världskriget just för den positiva påverkan fysisk aktivitet har på det mentala måendet. ASICS är en akronym, Anima Sana In Corpore Sano – en sund själ i en sund kropp. Genom samarbetet med Göteborgsvarvet vill ASICS fortsätta att inspirera, motivera och genom sina produkter möjliggöra det för löparna att nå sina mål vare sig det handlar om att börja röra på sig eller jaga efter en bättre tid på Göteborgsvarvet.

ASICS blir med partnerskapet huvudsponsor för Göteborgsvarvet, Trailvarvet, Stafettvarvet, Cityvarvet, Specialvarvet, Minivarvet, Lilla Varvet samt Göteborgsvarvet Marathon.