Mikaela Norman vann North American Open Championship i HYROX

Mikaela Norman. Foto: HYROX

Under förra helgen avgjordes North American Open Championship i HYROX. På plats i Chicago tog svenska Mikaela Norman hem första platsen i PRO dam-klassen av fitness-racet i en mycket jämn och spännande tävling. 

Mikaela Norman avslutade racet på strax över en timme, 1:02:04, vilket också är den femte bästa tid som registrerats i ett HYROX-race för PRO dam. Mikaela rådde därmed inte riktigt på sitt eget världsrekord på 1:00:44, som hon tog i Hamburg i slutet av 2022. 

”Jag har nog inte riktigt förstått det ännu och det är en obeskrivlig känsla, detta är mitt mål som jag strävar efter varje dag. Det är den känslan som får mig att orka pusha hårt varje dag och jag tror att det inte går att beskriva med ord hur det känns att vinna”, säger Mikaela Norman. 

Det nordamerikanska mästerskapet var öppet endast för inbjudna atleter inom HYROX, baserat på vad man presterat på individuella tävlingar tidigare. För Mikaela var det tredje racet hon ställde upp i och resultatet hittills har övertygat.

I sin första deltävling i Hamburg tog hon alltså världsrekord och i början av året knep hon en andraplats i det europeiska mästerskapet i Maastricht. Nu laddar hon inför den första tävlingen som arrangeras i Sverige, i Stockholm den 25 mars. 

”Det är alltid roligt att tävla på hemmaplan men också roligt att HYROX nu äntligen kommer till Sverige och Norden. Jag ser väldigt mycket fram emot eventet”, avslutar Mikaela. 

PRO herr-klassen vanns av David Magida från USA med tiden 0:59:11. 

HYROX erbjuder, genom sitt standardiserade format, en möjlighet för alla att tävla inom fitness, oavsett ålder och nivå. Därmed kan även resultaten jämföras över tid mellan tävlingar och atleter. De första tävlingarna i Sverige/Norden arrangeras i Stockholm den 25 mars och Malmö den 13 maj.

Klasserna man kan tävla i inom HYROX är PRO dam, PRO herr, Open dam, Open herr, Mixed pair, F/F pair, M/M pair, Relay (4 personer) FF/MM, MM/MM eller FF/FF.