Svenske Mikaela Norman satte nytt världsrekord i fitnesstävlingen HYROX

Mikaela Norman. Foto: HYROX

Under HYROX Hamburg har svenske crossfit-profilen Mikaela Norman från Stockholm slagit nytt världsrekord med totaltiden 1:00:45. Därmed är hon den snabbaste kvinnan i världen i det nya fitness-racet som sprider sig som en löpeld över hela världen.

HYROX Hamburg arrangerades den 26 november och ett antal svenska atleter reste ner till kontinenten för att delta. Bland deltagarna fanns 29-åriga Mikaela Norman från Stockholm som alltså slog världsrekord på plats. Det tidigare världsrekordet låg på 1:01:56. 

– ”Det känns oerhört stort att kunna göra ett rejält avtryck i mitt första HYROX-race och även om jag hade satt målet att gå under timmen är jag förstås nöjd med resultatet. Och nu siktar jag på att ännu bättre tid när tävlingen äntligen kommer till Sverige i vår”, säger Mikaela Norman

Mikaela Norman. Foto: HYROX

HYROX är en ny typ av tävling som funnits sedan 2017 och målsättningen är att alla som tränar ska ha en standardiserad tävlingsform att kämpa mot. Tävlingen växer snabb runt om i världen och bara i år kommer man att arrangera 43 race i 11 länder och ta emot över 90 000 deltagare. Det arrangeras även internationella mästerskap där de bästa från respektive deltävling bjuds in. 

Tävlingen kommer i början av 2023 att arrangeras i Sverige för första gången. Först ut är Stockholm i mars följt av Malmö under maj månad. 

– ”Att just Mikaela lyckades ta världsrekordet förvånar mig inte egentligen. Hon har länge varit långt fram i crossfit-världen och är en given kandidat till att ligga i den absoluta framkanten i HYROX proffsnivå, säger Antonia Fält-Kottulinsky”, Brand manager för HYROX Skandinavien. 

I HYROX tävlar alla utifrån egna förutsättningar. Genom tre olika svårighetsnivåer kan alla mäta sig med ett jämt motstånd. Mer information om HYROX finns på hyrox.com.