Rekordår för yogaresor – Ving gör storsatsning

Foto: Anna Malmberg, Ving

Redan under årets första kvartal ser Ving ett rekordstort intresse för yogaresor och allt tyder nu på att 2023 blir ett rekordår. Aldrig tidigare har så många bokat en yogaresa med Ving och jämfört med 2019, innan pandemin, har antalet platser på yogaresorna ökat med nästan 40 procent.

Researrangören möter den ökade efterfrågan med en storsatsning på yogaresor, nya samarbeten, slow zones på utvalda hotell samt en kombinerad yoga-vandringsresa på hemmaplan till Åre.

Intresset för yoga är rekordstort och det finnsinget som tyder på att trenden är på väg att avta, snarare tvärtom. Sedan årsskiftet har antalet sökningar på ving.se ökat med nästan 60 procent jämfört med månaderna före jul. Och jämfört med 2019, som var det senaste ”normala” året innan pandemin, landar ökningen på 80 procent.

– 2023 ser ut att bli ett riktigt yoga-år! Yogaresorna har ökat stadigt i popularitet de senaste åren, men efter pandemin ser vi ett rejält uppsving. För oss är det viktigt att skapa möjligheter för alla att kunna vara aktiva under semestern och vi vill på så sätt vara en del i att förbättra folkhälsan.

– Att möta de ökade behovet som finns kring just avkoppling och återhämtning känns därför helt rätt i tiden och med vår storsatsning vill vi sänka trösklarna för fler att hitta just sin avkopplings- och träningsaktivitet, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Rekordår för yogaresenärerna

Under 2023 kommer rekordmånga yogaresenärer att resa med Vings arrangerade yogaresor till någon av de tiotal destinationerna som finns i företagets utbud. Resorna leds av flera välkända yogaprofiler och det finns även möjlighet för deltagarna att förutom yogan utforska spännande resmål som Mallorca och Lefkas såväl som Madeira och Kap Verde. I år har antalet platser utökats med 40 procent jämfört med 2019.

Foto: Ving

Satsar på slow zones

I takt med det ökade intresset för yoga och mindfulness har Ving även sett ett ökat behov av dedikerade platser för avkoppling och meditation. En nyhet till sommaren blir att researrangören på ett antal utvalda hotell i Grekland även skapar så kallade slow zones. De dedikerade zonerna kommer att finnas på vuxenhotellet Sunprime Miramare på Rhodos samt på familjehotellen Sunwing Family Resorts på Kreta och Rhodos.

Vandrings-/yogaresa till Åre

För att göra yoga ännu mer tillgängligt för alla inleds nu även ett samarbete med det svenska företaget Yogiraj med vilka man kommer att erbjuda noga utvalda yogaresor. Men det är inte bara ute på destinationerna runtom i Europa som en satsning görs, utan även på hemmaplan. Till hösten lanserar Ving även en spännande resa till Åre där yoga kombineras med vandring.