Fitbit Charge 3 – Fitbits nya aktivitetsarmband

Nyligen släpptes Fitbits nya aktivitetstracker –  Fitbit Charge 3. Aktivietsbandet har liknande design som föregångaren, men är utrustad med en hel del nyheter. Skärmen är 40 procent större än föregångarens och har utrustats med diverse pekmöjligheter som låter dig svepa mellan vyerna.

Batteritiden ligger på sju dagar och enheten har fått uppdaterad pulsmätare som inte bara blivit bättre på att läsa av hjärtat, utan kan även mäta syrgasmättnad när du sover, vilket kan vara rätt användbart om du sover någonstans där det är dålig luft. Enheten är även vattentät ner till 50 meter och har fått möjligheten att registrera när du simmar.

Priset ligger på ca 1 599 kr. Vill du ha ett lite finare armband så kommer du kunna köpa dessa för mellan 299 och 699 kronor.

På träningsfronten har det också skett en hel del. Med Charge 3 har du möjlighet att sätta egna mål, som kaloriförbränning, tid eller längd, innan du drar igång din träningssession. Precis som föregångaren kan Charge 3 känna igen flera olika träningsformer och registrerar dessa automatiskt, vilket betyder att du inte behöver aktivera träningssessionen manuellt om du känner för att ta en spontan springtur.

Fitbit Charge 3 i test – recensioner

Tekniksajten Techradar har testat Fitbit Charge 3. På plussidan nämns bland annat den långa batteritiden på sju dagar, den nya designen och hur bekvämt den sitter på handleden. ”Den är mycket tunnare än Fitbit Charge 2 så det blir inte en stor knöl på handleden”, skriver sajten.

Även de olika träningsfunktionerna är bättre men Techradar slår ner på att löpare kan bli besvikna eftersom Fitbit Charge 3 inte har inbyggd GPS. ”Det är synd eftersom många billigare produkter på marknaden kan hålla koll på var du befinner dig utan att du har telefonen med dig”, skriver sajten och fortsätter:

”Fitbit Charge 3 har många förbättringar, vilket gör att den nog kommer att bli ett av de bästa aktivitetsarmbanden på marknaden”. Avsaknaden av inbyggd GPS riskerar dock att få de mest kräsna att rata det och i stället

Följ oss på Instagram:

Sweaty Business: Sweaty Business, Brian van den Brink : @brianvdb