Kvix säkrar finansiering om 11 miljoner kronor

Kvix är ett Umeåbaserat bolag inom segmentet Health Tech som sedan starten 2019 har fokuserat på att bygga en plattform som med den senaste tekniken inom livestreaming fokuserar på området hälsa och välmående. Genom plattformen kan inspiratörer i realtid sända yoga, föreläsningar, gruppträningspass och allt annat som kretsar kring hälsa direkt från sitt vardagsrum till tusentals tittare över hela Sverige.

För ett par veckor sedan gick företaget ut med nyheten att man säkrat 11 miljoner kronor från investmentbolaget Partnerinvest Norr.

– Vi är oerhört glada över den här finansieringen, säger Johan Thomasson, grundare och CEO på Kvix. Det ger oss dels en kvalitetsstämpel på det arbete vi hittills lagt ner, dels en möjlighet att kunna fokusera på verksamheten och ta Kvix till nästa nivå.

Plattformen som lanserades i sin nuvarande form så sent som december 2020 har hittills lyckats attrahera närmare 40 000 unika användare och omkring 50 inspiratörer som varje månad tillsammans gör över 200 sändningar genom Kvix.

– Det är en imponerande resa det fantastiska teamet bakom Kvix gör, säger Lena Fridlund Forsgren, investment manager på Partnerinvest Norr. På bara ett år har bolaget gått från en betaprodukt med ett fåtal inspiratörer och användare till att nu engagera tusentals personer. På ett modernt och innovativt sätt bidrar Kvix till ökad folkhälsa både fysiskt och psykiskt.

Under hösten planerar Kvix för att bredda ägarbasen genom att uppta aktien till handel på en lämplig handelsplats. I samband med detta planeras för en nyemission.