Eleiko lanserar Öppen Deadlift Bar – stången för smidigare marklyft

Öppen Deadlift Bar tillåter optimal prestation genom dess unika design och funktionalitet. Den löser många problem som andra trap bars på marknaden har som ofta är omständiga att lasta vikter på, otympliga att använda och svåra att förvara.

”När vi utvecklade Öppen Deadlift Bar så utredde vi noga vilka hinder vi kunde eliminera och hur vi kunde skapa en storslagen upplevelse för lyftaren”, säger Roy Simonson, Designer på Eleiko. ”De inbyggda fötterna och den ökade bredden som gör att stången kan användas på lyftarplattformar, tillsammans med den tilltalande öppna designen, gör att vi tror att både gymägare, tränare och användare kommer uppskatta den nya Eleikostången.”

Stången är tillverkad i Sverige med den kvalitet och hållbarhet som är Eleikos signatur. Stången står på hållbara gummibeklädda fötter som skyddar plattformen från skada, och lyfter upp hylsorna från underlaget så pass mycket att det är enkelt att lasta på och av vikter. När stången är lastad tippar man enkelt stången till en horisontell position för att lyfta. De rundade gummifötterna garanterar att stången enkelt skiftas mellan den upprätta och horisontella positionen. Motvikten gör att stången förblir horisontell i lyftarpositionen. Stången är också idealisk för nybörjare eftersom den erbjuder en enklare position och är inte lika tekniskt krävande som marklyft med en vanlig skivstång.

”Styrketräning är vår passion och vårt mål är att göra träning mer lättillgänglig” säger Erik Blomberg, VD för Eleiko Group. ”Med Öppen Deadlift Bar erbjuder vi lyftare, såväl erfarna som nybörjare, ett sätt att införa marklyft i sin träning – en viktig övning för ökad prestation.”