Sports Club Vallentuna kan nu erbjuda ett helt testcenter

Sports Club Vallentuna har nu tagit träningsupplevelsen till en helt ny nivå genom att introducera ett imponerande testcenter och utöka sitt redan breda utbud av träningsalternativ. Detta initiativ syftar till att erbjuda medlemmarna ännu mer mångsidiga och engagerande träningsmöjligheter.

Sports Club Vallentuna har en stolt historia av att vara mer än bara ett vanligt gym, och nu sätter de ribban ännu högre med lanseringen av sitt toppmoderna testcenter. 2006 startade entreprenören Per-Anders Dagborn anläggningen som breder ut sig över dryga 7 000 kvadratmeter, åtta olika gruppträningsstudior och flertalet ytor för individuell träning.

Här finns ett omfattande utbud av utrustning för styrke- och konditionsträning. Med detta utbud kan medlemmarna vara säkra på att deras träningsmotivation aldrig behöver vackla.

För de som föredrar att träna i grupp har Sports Club Vallentuna en imponerande samling av över 130 olika klasser som erbjuds varje vecka under högsäsong. Detta ger medlemmarna möjlighet att socialisera, hålla sig motiverade och uppnå sina träningsmål på ett roligt och inspirerande sätt.

Inbody970 tar analys till en helt ny nivå

Sports Club Vallentuna tar sina medlemmars träningsanalys till en helt ny nivå med den senaste tillskottet till sitt redan imponerande utrustningsarsenal – InBody970. Denna avancerade apparat mäter inte bara vanligt fett, muskelmassa och vatteninnehåll, utan ger även insikt om interna faktorer som kan påverka prestationen.

InBody970 tar träningsanalys till en ny dimension genom att mäta Extra Cellular Water (ECW), vilket möjliggör upptäckt av eventuell muskelinflammation. Det segmentala mätandet av fasvinkeln ger ytterligare insikt om cellernas återhämtning efter träning, och kan indikera behovet av tillräcklig vila, sömn, och näringsrik kost för att optimera resultatet.

Denna avancerade teknologi är avgörande för medlemmarna på Sports Club Vallentuna som strävar efter att nå sin maximala prestation. Genom att integrera InBody970 i sin träningsrutin kan medlemmarna nu få en djupgående förståelse av sin kropp och dess behov för att nå sina träningsmål.

– Sports Club Vallentuna ser det som oerhört viktigt att hela tiden förbättra anläggningen så att medlemmarna känner att de får mer valuta för medlemsavgifterna hela tiden. Mer upplevelser och mer effektiv träning ger mer retention, anser Per-Anders Dagborn.

Oavsett träningsbakgrund kan medlemmarna testa sig på klubben. Genom testet får de en större förståelse om sig själva och hur de fungerar. Därefter kan en plan läggas upp som hjälper medlemmen i sin väg mot bättre hälsotillstånd och välmående. Testerna blir ett hjälpmedel för att mäta sina värden och därmed öka motivationen, förbättra hälsan och skapa möjligheter till ett mer kvalitativt liv.