Nordic Gym sålt till ägarna av metallprodukter i Edsbyn AB

Hans Nohrlander, VD Metallprodukter & Christer Eriksson, VD Nordic Gym

Efter 15 års samarbete där Metallprodukter tillverkat merparten av Nordic Gyms träningsmaskiner, förvärvas Nordic Gyms varumärke och hela verksamhet av Metallprodukters ägare.

Hans Nohrlander, vd Metallprodukter, säger att det är ett strategiskt val för att säkra upp produkternas fortsatta utveckling och produktion i Sverige och Hälsingland.

Nordic Gym är ett svenskt utvecklings-, tillverknings- och försäljningsbolag. De utvecklar personanpassad styrketräningsutrustning och grundades 1980.

Företaget drevs och ägdes fram till att affären blev klar av Christer Eriksson.

Nordic Gym är agent och återförsäljare för varumärken som SportsArt, Monark, Merida, Reebok, Oartec DX, Xenios, Njoord och American barbell. Företaget omsätter cirka 30 miljoner kronor och har 12 anställda.

Metallprodukter i Edsbyn AB är en legotillverkare inom plåt, rör och mekanik som erbjuder allt från idé till konstruktion. De har allt från komplett produktion, sourcing och slutmontering till att lagerhålla färdiga produkter för senare utleverans. De produktutvecklar och tillverkar allt från displaybärare, kontorsmöbler och butiksinredningar till gymmaskiner och industriprodukter.

Metallprodukter sysselsätter ungefär 35 personer och omsätter cirka 60 miljoner kronor.

Köparna tillträdde verksamheten 1 september och Christer Eriksson blir kvar som utvecklingskonsult inom Nordic Gym.