Cool Places – Umeå Sport & Motion Mariehem

Umeå Sport & Motion på Mariehem är en anläggning utöver det vanliga och kvalar in bland Sweaty Business ”Cool Places”.

Anläggningen öppnade i december 2017 och är USM:s tredje anläggning. Konceptet är: ”anläggningen där träning möter social samvaro”.

USM har genomgående valt exklusiva material för ytskikt och utrustning- allt för att skapa en härlig träningsatmosfär i USM:s anda.

När det gäller heminredning så är de flesta väldigt medvetna om hur val av material, färg och form påverkar oss. Lika viktig börjar det bli på träningsanläggningar. USM har valt att satsa på sköna material och genomtänkt design till både omklädningsrum, reception och lounge med hjälp av Fit Interiours från Fitness Brands.

Hela anläggningen sträcker sig över 1500 kvm med högt i tak, vilket skapar en fantastisk atmosfär.

På nedre plan finns ett stort friviktsgym med många knäböjsrack, skivstänger, sekvensmaskiner och plate loaded friviktsmaskiner. Golvet på anläggningen är specialbyggt för att skapa en dämpad ljudbild och därmed en så trevlig träningsmiljö som möjligt.

På det övre planet hittar medlemmarna konditionsutrustning, styrketräningsmaskiner, ytor för stretching samt gruppträningssalar.

Gruppträningsinstruktören på USM, Caroline Arvidsson, kommenterade inför öppningen:

”Älskar hur de har tagit till vara på spiraltrappa, belysning och bokstäverna som satt på ”gamla” USM och som idag är rivet, nu får de nytt liv. Ser fram emot att möta USM:s medlemmar här”.

Cykelsal med cyklar från ICG (Indoor Cycling group) där USM numera kan erbjuda populära wattklasser.