Ny generalsekreterare för Friskis&Svettis

Friskis&Svettis, Sveriges största idrottsförening med drygt 550 000 medlemmar, har utsett Susanne Jidesten till ny generalsekreterare.

Susanne är idag HR-chef på Svenska Kyrkans nationella nivå med ett ansvar för HR, lön, säkerhet och krisberedskap för de drygt 500 anställda inom denna organisation.

Förutom sin specialistkompetens inom HR är Susanne utbildad idrottspedagog och har en stark och mångårig relation till Friskis&Svettis, för närvarande som ordförande i rörelsens största lokala förening Friskis&Svettis Stockholm. Dessförinnan har Susanne varit HR-chef på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, personalchef på Friskis&Svettis Stockholm och även anläggningschef i samma förening. Friskis-karriären inleddes i Åkersberga föreningen redan 1984.

Friskis&Svettis ordförande Kia Orback Pettersson kommenterar rekryteringen så här:

– ”Friskis&Svettis fyller 40 år i år. Friskis är ett av landets starkaste varumärken och vår kvalitet rankas högst av medlemmarna. Det är genom att ständigt vidareutveckla vår träning, att anpassa oss till trender och människors behov som vi fortsätter vara relevanta för så många. Susanne är en de som byggt vår historia och är helt rätt person att nu leda oss in i framtiden”.

– ”Friskis&Svettis är på väg in i nästa tillväxtfas. 2017 beslöt alla föreningar om en gemensam strategisk plan fram till 2022. Denna plan ska nu genomföras och den viktiga uppgiften passar mycket väl Susannes kompetens och erfarenhet”.

– ”Susanne vet hur man tar hand om de ideella krafter och anställda medarbetare som Friskis bygger sin verksamhet på. Hon är en ledare som kommer att få ut än mer motivation, energi och engagemang. Det är bara några av skälen till att jag är helt övertygad om att vi fått rätt generalsekretare till Friskis”, avslutar Kia Orback Pettersson.

Susanne Jidesten är uppvuxen i Kungsbacka, bor idag tillsammans med man, son och hund i Bromma utanför Stockholm. Hon är engagerad som styrelseledamot i idrottsföreningar utanför Friskis och leder både IntervallFlex och spinning på Friskis.

– ”Jag känner stor lust och stolthet inför uppdraget att leda Sveriges största idrottsförening. Det är en fantastiskt rolig utmaning. Vi är en stark förening och ska så vara i många år framåt. Som ideell idrottsförening ska vi inte bara röra på oss fysiskt, vi ska ständigt vara i rörelse, förändras, omprövas och utmanas. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med styrelse, medarbetare och samtliga föreningar leda Friskis&Svettis fortsatta utvecklingsresa”, säger Susanne Jidesten.

Susanne börjar formellt sitt uppdrag i början av juni, Christer Ferngren fortsätter som t f GS fram till dess.