Mirror – din personliga tränare i hemmet

Den amerikanska startupen Mirror tar sig an hemmaträningsmarknaden med en uppkopplad spegel som redan lockat till sig 38 miljoner dollar från investerare.

Den högteknologiska enheten, som har en interaktiv LCD-skärm med inbyggd kamera och högtalare gör det möjligt för användare att se sig själva, instruktören och andra deltagare samtidigt som de deltar i klasser som sträcker sig från cardio och boxning till styrka eller yoga. Supporterad av en iOS-app, samt leveransen av realtidsinstruktioner, sammanställer enheten användardata för att optimera träningspass.

”Det föddes ur ett personligt behov”, berättade Brynn Putnam, grundare och ägare av NYC-baserade träningskedjan Refine Method. ”Idén med att träna i hemmet innebar tidigare alltid att offra kvalitet för bekvämlighet,” tillade hon.

Bildkälla: Mirror

Med Mirror var Putnams mål att skapa en produkt som integrerades sömlöst i användarens bostadsutrymme, samt att tjäna ett syfte bortom själva träningen. Hennes tidigare liv som ballett-dansare i New York inspirerade tanken kring en spegel på grund av dennes förmåga att uppmuntra individer att arbeta hårdare när de tränar.

”Du kan placera den i vilket rum som helst – allt du behöver är utrymmet för en yogamatta och du kan genomföra ett bra träningspass”, kommenterar Putnam.

Bildkälla: Mirror

Mirror streamar fler än 50 träningspass varje vecka med livepass tillgängliga på timbasis. Träningspassen finns tillgängliga i grupptränings- och one-to-one-format. För individuella sessioner tillkommer en extra kostnad, ovanpå spegelns grundpris om $1 495 och till det ett månatligt innehållsabonnemang för 39 dollar/månad. Under de personliga sessionerna kan tränarna se och interagera med användarna och ge personliga instruktioner och feedback.

I företagets shop finns olika tillbehör och kit tillgängliga för köp. Bland annat minibands och pulssensorer.